Звільнення українських полонених

12.03.2018
1039
0

Звільнення українських полонених

Звільнення українських заручників 28.12.2017 стало подією року. Обмін, якого чекали понад рік, нарешті відбувся. Декілька разів бойовики переносили час.

Затамувавши подих, вся Україна молилася, щоб обмін не зірвався. І ось нарешті!

Українська сторона в гуманітарній мінській групі найтяжче виборювала звільнення військовослужбовців, що утримувалися в Макіївській колонії та в тюрмах бойовиків ще з часів Дебальцевських подій та оборони Донецького аеропорта.

Легендарні «кіборги» – Олександр Морозов та Іван Ляса, учений світового рівня Ігор Козловський, ультраси Луганського футбольного клубу «Заря», громадські активісти – нарешті вони матимуть змогу побачити своїх рідних. Дехто, зважаючи на похилий вік своїх батьків, уже не сподівався на це. За словами одного зі звільнених заручників, єдине, що тримало там – це віра. Віра в те, що про них не забудуть.

За різними оцінками на території ОРДЛО утримується від 170 до 200 українських громадян. 27 грудня відбувся обмін, в результаті якого звільнено 74 особи. Ще декілька десятків чекають на звільнення в російських тюрмах. Велика кількість українців вважається без вісти зниклими.

Соцмережами масово було поширено тег #Зустрінь_Своїх. Кілька сотень активних громадян понад вісім годин чекала на військовому летовищі в Борисполі на прибуття літака зі звільненими заручниками. Емоції переповнювали через край.

Завдяки самовідданій роботі сотень людей – Президента, співробітників СБУ, ГПУ, бійців ЗСУ, представників Євросоюзу - у новорічну ніч родини полонених нарешті змогли обійняти своїх близьких. Українська сторона готова до наступних кроків задля звільнення всіх громадян, незаконно утримуваних ворогом.

Україна своїх не полишає!

Оригінал статті можна знайти на офіційному сайті Тетяни Ричкової https://rychkova.com.ua/ua/

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ДНР, обмін, Украіна, звільнення заручників
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама