Адаптуватися допоможемо

30.09.2016
1756
0

Адаптуватися допоможемо

Позаду перші дні навчання першокурсників у Донбаському державному коледжі технологій і управління. Вступ до коледжу, вибір професії тягне за собою виникнення перед підлітком нових, раніше невідомих проблем: формування нових постанов і навичок, взаємодія з новим середовищем і звикання до нового колективу.

Виховання та навчання майбутнього фахівця починається з перших його кроків ще в статусі абітурієнта, під час зустрічей з викладачами в школах, на Днях відчинених дверей, які проводяться в період агітаційної роботи з набору.

Ця робота дає можливість абітурієнтам "приміряти себе" до майбутньої професії, а коледж має можливість зробити якісний набір студентів. Все це полегшує подальшу роботу щодо адаптації студентів, підключення їх до навчально-виховного процесу. З цією метою в коледжі плануються заходи, що сприяють адаптації першокурсників. Вони знайомляться з правилами поведінки в коледжі, зі своїми обов'язками. Студентів залучають до участі у позакласних студентських заходах, до спортивних секцій. Неодноразово проводилися презентації професій. Усім студентам-першокурсникам пропонується анкета "Що я знаю про обрану професію". Все це сприяє появі перших інтелектуальних лідерів, здатних об'єднати і вести за собою всю групу.

Підлітковий вік - один з найбільш складних періодів розвитку людини. Саме в підлітковому віці відбувається формування характеру, системи знань, умінь та навичок. Головним завданням коледжу є надання майбутнім фахівцям такого комплексу знань, що гарантують виконання ними на виробництві своїх функціональних обов'язків , а також забезпечення культурного і духовного розвитку особистості кожного студента, виховання молодих людей у дусі найкращих людських цінностей. Вже на перших виховних годинах пройшли лекції і бесіди: у старшокурсників по правовій тематиці, а для першокурсників визначена орієнтація на українську культуру, історію, національно-патріотичні традиції. В читальному залі бібліотеки пройшла бесіда "Державна символіка. Зародження, становлення, утвердження". (гр.АТ - 16, куратор Зубарєва Т.С., гр. ГТ - 16, куратор Коваль Ю.Н.). Обов'язок кожного громадянина України - знати й поважати символи своєї держави, додержуватися правил поведінки по відношенню до державної символіки. Державна символіка покликана формувати громадянську гідність, патріотичні почуття і впевненість молоді в майбутньому своєї держави.

Т. Мартинюк.
 Бібліотекар коледжу.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Первые впечатления, Коледж, обучение
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама