Антикорупцiйна полiтика

08.02.2011
1435
0

В Україні ведеться масштабна робота щодо формування державної антикорупційної політики.

Так, постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2008 року № 532 «Деякі питання реалізації державної антикорупційної політики» введено посаду Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики.

Положення про Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2009 року № 410, відповідно до якої Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики є посадовою особою, на яку покладається виконання завдань з підготовки пропозицій щодо формування та забезпечення реалізації державної антикорупційної політики.

З 3 березня 2010 року цю посаду обіймає Богдан Андрій Йосипович.

7 червня 2010 року постановою Кабінету Міністрів України № 398 у складі Секретаріату Кабінету Міністрів Украіни утворено Бюро з питань антикорупційної по літики.

Бюро з питань антикорупційної політики є самостійним структурним підрозділом Секретаріату Кабінету Міністрів України, який забезпечує діяльність Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики. Основним завданням Бюро є організаційне, експертно-аналітичне та інформаційне забезпечення діяльності Урядового уповноваженого з підготовки пропозицій щодо формування та реалізації державної антикорупційної політики.

Таким чином виконано першу рекомендацію групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO), якою передбачено: - «Створити орган, що не матиме правоохоронних функцій і здійснюватиме нагляд за реалізацією національної антикорупційної стратегії і відповідних планів дій, а також пропонуватиме нові стратегію та заходи з боротьби проти корупції. Цьому органу має бути надано необхідний рівень незалежності для здійснення ефективної моніторингової функції».

8 грудня 2009 року проведено засідання Кабінету Міністрів України, на якому розглянуто питання «Про запобігання та протидію корупції: проблеми та шляхи розв’язання». Схвалено та прийнято 14 нормативно-правових актів у розвиток нового антикорупційного законодавства.

Подолання корупції можливо за умов, коли їй будуть запобігати та протидіяти. Але лише спільними діями громади та влади це буде можливо зробити.

Контрольно-ревізійне управління в Донецькій області.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: коррупция, программа, Кабинет Министров Украины, политика, постановление
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама