“Будь зміною: об'єднаймося для кращого Інтернету”

23.02.2017
1132
0

"Інформаційна безпека" - одне з тих словосполучень, яке зараз нерідко потрапляє на очі будь-якій людині.  Відсутність цензури є не тільки соціальною, а й педагогічною проблемою, тому що безпосередньо залежить від рівня й якості освіченості підростаючого покоління. 7 лютого було оголошено Всесвітнім днем безпечного Інтернету.

В рамках  цієї дати в навчальних закладах Торецька були проведені різноманітні заходи під гаслом "Будь зміною: об'єднаймося для кращого Інтернету", на яких обговорювались питання безпечної поведінки в Інтернеті, потенційних загроз, випадків порушення прав дитини та механізмів їх захисту.

Початком проведення Дня безпечного Інтернету став єдиний урок у школах міста  "Інформаційна безпека в Інтернеті".  Протягом наступних двох днів  проводилися  виховні години, тренінги, вікторини з тем: "Інтернет: безпека чи ні", диспути "Інтернет - мій друг чи ворог", переглядалися корисні інформаційні сайти та віде о, були  організовані виставки та конкурси малюнків, стіннівок, мультимедійних презентацій. Діти висвітлювали своє ставлення до проблеми безпеки в мережі Інтернет. Учні 9-11 класів взяли участь в акції "Створи обіцянку", під час якої  робили свої обіцянки щодо безпечного користування Інтернетом на 2017 рік.
 До цієї події залучилися і психологи навчальних закладів. Після проведення анкетування учнів "Інтернет в моєму житті" та "Користь та ризик соціальних мереж" учням надали  рекомендації щодо покращення обізнаності з даної тематики. Для педагогічних працівників  був проведений брифінг "Правила безпечного користування Інтернетом", на якому обговорено проблему Інтернет-загроз та запропоновані заходи для захисту себе і своєї родини.

Заключним етапом проведення  Всесвітнього дня безпечного Інтернету в місті стала  акції "Сетикет" та "Батьківський контроль в Інтернеті", під час яких учні розповсюджували  серед населення міста розроблені ними інформаційні колажі, листівки та буклети.

За даними дослідження ЮНЕСКО, 96% україн-ських дітей віком 10-17 років користуються Інтернетом, з них - більше 50% не знають про його небезпеки. Щорічна кампанія в Україні проходить на підтримку європейського Дня безпечного Інтернету та покликана привернути увагу суспільства до цієї проблеми.

С. Шмаль.
Методист ММК.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: безопасный интернет, Информационная безопасность, всемирный день безопасного интернет
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама