Чарівний світ поезії

22.02.2011
2620
0

Леся Українка ... Світ не знав ще такої поетеси ... Ця тендітна жінка явила світові такий міцний і непереможний дух, сягнула у своїй неординарній творчості таких висот, що Україна має всі підстави пишатися славною дочкою, а українська література завдяки їй - своєю приналежністю до елітного кола світових культур. Життєвий і творчий шлях Л.Українки - то подвиг героїні, що намагалась відродити наші душі, запалити в наших серцях «досвітні огні» свободи, віри і добра. З’явившись на рубежі двох століть і двох епох, ця творчість стала однією з вершин української літератури. Ім’я поетеси овіяне всенародною любов’ю. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування, ії талант виявився у багатьох різновидах літературної праці - поезії, драматургії, прозі, літературній критиці і публитистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці.

Леся Українка - уособлення землі, народу, його душі. Її лірика, п’єси, поеми перекладені на десятки мов світу. Сторічний ювілей поетеси за ухвалою ЮНЕСКО в 1971 році відзначало все прогресивне людство. 2001 рік було оголошено Роком Лесі Українки.

В цьому ж році ми святкуємо 140-річчя від дня народження легендарної поетеси. Готуючись до цієї славної дати, бібліотекарі бібліотеки-філії №2 розгорнули широку популяризацію її творчої спадщини, використовуючи для цього різноманітні форми бібліотечної роботи. Читачі бібліотеки ознайомились з основними датами життя і творчості видатної української письменниці, з їі творами.

В читальному залі бібліотеки відбувся літературно-музичний вечір "Безсмертна Леся Українка”. В цей день читачі бібліотеки потрапили до творчого світу поетеси. На захід були запрошені учні школи-інтернату (вихователь Мітрофанова О.Л.) Бібліотекар читального залу Усикова Тетяна Володимирівна розповіла про роки життя української поетеси та її творчість. До уваги дітей були представлені видання поетичних творів Лесі Українки «Лісова пісня», «Камінний господар» та інші.

По закінченні заходу читачі ознайомилися з тематичною виставкою «Чарівний світ поезії Лесі Українки».

Наприкінці заходу зацікавлені діти взяли книжки для читання.

В. ЛУКАХІНА.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: библиотеки, литературно-музыкальный вечер, поэзия
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама