Чорнобильська трагедія - одвічний слід на Україні

10.05.2017
1120
0

В історії нашого багатостраждального народу чимало скорботних дат, спогади про які пронизує серце гострим болем. Одна з них - 26 квітня 1986 року. Саме до цієї дати у бібліотеках-філіях ЦБС м. Торецька відбулася низка заходів.

Історична хроніка "Чорним лихом став Чорнобиль" запросила учнів професійного гірничого ліцею, неповнолітніх підоблікових та спеціалістів ЦСССДМ до центральної бібліотеки. Розповідь ведучої - Панфілової Л.О., спогади учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС   Гаврілюка Ю.В. та хроніка подій на екрані створили майже реальну картину тих страшних днів 1986-го. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих учасників ліквідації аварії, померлих від наслідків радіаційного впливу.

"Чорнобиль - біль моєї душі" - під такою назвою відбулася в бібліотеці-філії №1 для дітей літературно-музична композиція, учасником якої також був ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Гаврілюк Ю.В. Святково оформлена зала зустрічала героя-чорнобильця розгорнутою фотовиставкою "Тут криком кричить наша грішна земля". Учні вшанували пам'ять перших героїв, життя яких обірвалося у полум'ї зруйнованого реактора, сміливців, хто пожертвував собою, захистивши світ від смертельної радіації, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Бібліотека-філія №2 у цей день запросила учнів загальноосвітньої школи №2 на екологічний набат пам'яті "Пам'ятаємо ваш подвиг". На захід було запрошено ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС Антонцева В.Є. та Шилова В.Г. Ведуча зустрічі бібліотекар Ахмедова С.В. нагадала ще раз про ті страшні події 26 квітня 1986 року.

Скорботні слова пам'яті, сумна статистика звучали під час інформаційної хвилини  "Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій Землі", що пройшла у бібліотеці-філії №8, учасником якої був ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС Руденський О.М. Затамувавши подих, присутні слухали очевидця тих страшних подій.

Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам'яттю до  померлих від радіаційного смерчу.

Адміністрація ЦБС
м. Торецька.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: библиотеки, Чернобыль, чествование ликвидаторов
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама