Цікаве й корисне дозвілля в рідній школі Розвиток творчої особистості учня є одним з пріоритетних завдань вчителів

25.08.2017
1210
0

Напередодні нового навчального року загальноосвітня школа №16 гостинно відкриє свої двері для 350 школярів. 40 дітей стануть першокласниками, 17 - продовжать навчання в десятому класі. Педагогічний колектив з радістю зустріне своїх вихованців.

Розвиток сучасного суспільства ставить перед  педагогами нові цілі і завдання. Це передбачає зміщення акцентів у навчальній діяльності, її спрямованість на інтелектуальний та творчий рівень. Не покоїть і нас, педагогів школи, проблема творчого розвитку особистості. Адже володіння таємницями краси і творчості допомагає зберегти загальнолюдські цінності і створити те нове, чарівне і вічне, з чим ми будемо крокувати життям. Життя висунуло суспільний запит на виховання творчої особистості, здатної, на відміну від людини-виконавця, самостійно мислити, генерувати оригінальні ідеї, приймати сміливі, нестандартні рішення.
Саме тому розвиток творчої особистості учня та зміцнення здоров'я школярів  є одними з пріоритетних завдань загальноосвітньої школи №16.

Шкільний вік має великі можливості для  розвитку творчого потенціалу дитини, саме тому навчально-виховний процес зорієнтований на стимулювання розвитку творчої активності особистості.

Так, протягом 2016-2017 навчального року 156 учнів стали переможцями  міських, обласних та всеукраїнських конкурсів і нагороджені грамотами та сертифікатами.

Гурткова робота в навчальному закладі є популярною формою організації життєдіяльності і становить невід'ємну частину освітнього процесу. Вона розглядається як ефективний шлях формування життєвої компетентної, творчо спрямованої особистості у контексті своєчасного виявлення інтересів, здібностей і нахилів дітей, розвитку креативності - однієї з базових якостей школяра.

Протягом минулого навчального року в ЗОШ №16 діяли гуртки художньо-естетичного спрямування (вокальний гурток "Джерельце", хореографічний "Ілюзія", декоративний "Сувенірна майстерня - умілі ручки") та спортивного спрямування (важка атлетика, баскетбол, малюкбол).

Педагоги розвивають творчі  здібності дітей, навчають співу, хореографічним рухам, формують естетичний смак й здоров'язберігаючу компетентність учнів. Гуртківці з задоволенням демонструють свої здібності під час виступів у святкових концертах, конкурсах, виставках, змаганнях.

Вокалісти колективу "Джерельце", керівником якого є Жердій Ю.М., педагог-організатор школи, стали переможцями конкурсів: обласного етапу дитячо-юнацького фестивалю мистецтв "Сурми звитяги" та Всеукраїнського фестивалю музичного мистецтва "На крилах гармонії", фестивалю української пісні "З Україною в серці" - Кібальник Дарина, ІІІ місце, міського етапу конкурсу "Єдина родина" - дует "Міка" (Шупленкова Міла, Кравчук Карина, ІІІ місце) та дует "Мрія" (Фаліна Мілана, Менькач Дар'я, ІІІ місце), дует "Промінці" (Проскурякова Вероніка і Яцина Анастасія, ІІ місце). Хореографічний гурток "Ілюзія" виборов ІІ місця в міському та обласному етапах Всеукраїнського фестивалю хореографічного мистецтва "Магія танцю".
Гурток "Сувенірна майстерня - умілі ручки", керівником якого є Лічереп О.О., відвідували учні 5-8 класів. Школярі навчалися виготовляти сувеніри з природного матеріалу, поробки з паперу й картону, займалися декупажем та декоруванням виробів, вчилися творити. Вихованці вибороли призові місця в міських конкурсах "Знай і люби свій рідний край" (Герман Ліза, Шевченко Вікторія, Колодіста Поліна, ІІІ місце) "Смарагдові витоки" (Сидельник Аліна, ІІІ місце).
Одним із діючих засобів зміцнення здоров'я учнів, поліпшення  їхнього фізичного розвитку є проведення фізкультурно-оздоровчих заходів у режимі дня школи, організація і проведення загальношкільних фізкультурно-масових і спортивних заходів. В школі не один рік працюють спортивні гуртки та секції, а саме "Важка атлетика" і "Баскетбол" (керівник Мірошниченко М.О.),"Малюкбол" (керівник Закрева Т.А.). Спортивний зал завжди відкритий, діти взмозі відчути насолоду від рухової активності. Гуртківці стали учасниками міських змагань з волейболу та футболу, ввійшли в півфінал.

У 2017-2018 н.р. плануємо відкрити ще й театральний гурток, який сприяєтиме розвитку здібностей дітей, формуванню виразності мовлення, інтелектуальному та художньому вихованню, артистизму. Зміст роботи з дітьми буде спрямований як на знайомство з текстами творів, так і на вивчення засобів його подання: міміки, жестів, рухів, драматизації казок та інших творів, виготовлення костюмів, декорацій. Тим паче, що робота уже розпочата.
Учні школи мали змогу відвідати театралізовані вистави "Новорічна Попелюшка", "Зимова казка про Снігову королеву", підготовлені учнівським самоврядуванням "Сонячна країна" під керівництвом педагога-організатора Жердій Ю.М. Школярі були учасниками обласного семінару-практикуму з декоративно-ужиткового мистецтва "Народна лялька", де показали виставу "Пригоди колобка", та нагороджені грамотою за популяризацію та активну роботу з питань відродження народних традицій з декоративно-ужиткового мистецтва. Ми пишаємось талановитими учасниками цього колективу: Крамчаніновою Т., Хвостик А., Кібальник Д., Бітюцьким В., Кирпою Б., Снігаренко Л., Козаковою В., Зайцевою В., Андрієнко М., Калібердою П.

Шановні учні! Розвивайте свій потенціал, будьте творчими, ерудованими та всебічно розвиненими, зміцнюйте своє здоров'я. Запрошуємо вас навчатися в наших гуртках.

Л. Гетт.
Директор школи.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ОШ 16, образование, Дети
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама