День соборності України

19.01.2017
2182
0

День соборності України

День Соборності - свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

У січні 1918 року була створена Українська Народна Республіка (УНР), а на територіях, що входили до складу Австро-Угорської імперії, була утворена Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР). У грудні 1918 року лідери двох держав у Фастові підписали передоб'єднувальний договір. 22 січня 1919 року цей договір, що увійшов в історію як Акт «Злуки» — акт об'єднання українських земель, був обнародуваний у Києві на Софійській площі.

18 січня 2017 року співробітники Торецького МВ з питань пробації також не залишися осторонь святкування цього свята та для неповнолітніх засуджених, які перебувають на обліку в Торецькому міському відділі з питань пробації Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, провели виховально-просвітницький захід за участю співробітників Торецької міської бібліотеки та представників будинку дитячої творчості. Гостями цього заходу був проведений екскурс у минуле по ланкам історії Батьківщини, про події формування незалежної суверенної України.  Під час заходу панувала щира патріотична атмосфера.

Завершенням патріотичного заходу стало виконання дітьми Державного Гімну України.

 

Анна Маслова
фахівець (з питань соціальної роботи з суб’єктами пробації)
Торецького міського відділу з питань пробації

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: День злуки, День соборности, ЗУНР, УНР
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама