День відкритих дверей для осіб з інвалідністю в центрі зайнятості.

09.12.2015
986
0

На обліку в Дзержинському міському центрі зайнятості  на сьогоднішній день перебувають 43 особи з інвалідністю. За сприяння служби зайнятості протягом року працевлаштовані 9 інвалідів, взяли участь у роботах тимчасового характеру 5 таких громадян, пройшли профнавчання 8 осіб зазначеної категорії.

На даний час гострою проблемою залишається низька конкурентоспроможність осіб з інвалідністю. До того ж вимоги роботодавців до рівня освіти, виробничого досвіду претендентів на роботу постійно зростають. Ці обставини спонукають Державну службу зайнятості активніше працювати у напрямку професійної інтеграції в суспільство людей з особливими потребами.

Першого грудня 2015 року стартувала Всеукраїнська декада зайнятості учасників АТО та людей з інвалідністю.

В рамках цієї декади, з метою прискорення працевлаштування людей з інвалідністю, вирішення їх соціальних проблем, міською службою зайнятості третього грудня був проведений День відкритих дверей. Цього дня до центру зайнятості завітали 19 громадян з особливими потребами.  

На захід було запрошено представника Департаменту соціального захисту населення, який розповів про можливість професійного навчання у Всеукраїнських центрах професійної реабілітації осіб з інвалідністю, про можливість отримання оздоровчих путівок, про порядок та наявність необхідних документів для придбання протезів.

Спеціалісти центру зайнятості ознайомили учасників заходу  зі станом регіонального ринку праці, інформацією про створення нових робочих місць, про компенсацію роботодавцю єдиного соціального внеску при створенні нового робочого місця, про Порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності громадян старше 45 років, внутрішньо переміщеним особам, що мають групу інвалідності, надали юридичні консультації про можливість професійного навчання за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

 

Дзержинський міський центр зайнятості

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: День открытых дверей, Центр занятости
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама