ДЕПАРТАМЕНТ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ М.ТОРЕЦЬК ІНФОРМУЄ

14.09.2017
1826
0

ДЕПАРТАМЕНТ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ М.ТОРЕЦЬК ІНФОРМУЄ

Інформація щодо реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 № 609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України»

Зміни до порядку надання субсидії.

  • Стосовно періоду  врахування доходів для призначення субсидії.

Постановою КМУ від 18.08.2017 № 609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» (далі – Постанова) змінено період, за який враховуються доходи під час призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, з чотирьох кварталів до двох кварталів.

Передбачено під час здійснення розрахунку субсидії на наступний період у травні для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, враховувати доходи за третій-четвертий квартали попереднього року, а розрахунок субсидії на опалювальний сезон у жовтні проводити на підставі доходів за перше півріччя поточного року.

Таким чином, враховуватимуться більш актуальні доходи громадян.

Звертаємо увагу, що змінюється період отримання доходів лише при призначенні субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. При призначенні субсидії на відшкодування витрат на придбання твердого палива і скрапленого газу та субсидії для відшкодування витрат на придбання твердого, скрапленого газу і оплату житлово-комунальних послуг враховуються доходи за попередній календарний рік.

  • Стосовно призначення субсидії за наявності заборгованості з оплати послуг.

При призначені субсидії на наступний термін відтепер враховуватиметься наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, якщо загальна її сума перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340,00 грн.).

  • Інші зміни.

Передбачено, що субсидія не може призначатися одночасно за місцем реєстрації особи та за місцем її фактичного проживання.

Зобов’язано отримувача субсидії інформувати протягом місяця про закінчення терміну реєстрації місця перебування.

      Врегульовано питання призначення субсидії недієздатній особі за заявою опікуна.

У разі коли в житлових приміщеннях (будинках) зареєстровані неповнолітні діти, які залишилися без батьківської опіки (піклування), або недієздатні особи працездатного віку, над якими встановлено опіку, субсидія призначається за заявою опікуна (піклувальника) і розраховується виходячи з розміру пенсії у зв’язку з втратою годувальника та інших видів пенсії і соціальних виплат, які отримує опікун (піклувальник) на підопічних дітей та недієздатних осіб. Розміри пенсії у зв’язку з втратою годувальника та інших видів пенсії і соціальних виплат, які отримує опікун (піклувальник) на підопічних дітей і недієздатних осіб, не враховуються до сукупного доходу опікуна (піклувальника) у разі його звернення за призначенням субсидії за місцем реєстрації.

Зміни до соціальних нормативів.

Постановою внесено зміни до постанови кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» в частині перегляду соціальних нормативів споживання газу для приготування їжі та підігріву води.

            Норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників встановлені на рівні:

-          за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача - 5,4 куб. метра на одну особу на місяць;

-          за наявності газової плити та газового водонагрівача - 10,5 куб. метрів на одну особу на місяць.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: кабмин, изменения, субсидия
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама