Дню Перемоги присвячується

17.05.2011
928
0

Заздалегідь учні та вчителі школи № 18 готуються до свята 9 Травня: провідують ветеранів, їхніх вдов, допомагаючи по господарству, приводять до ладу братську могилу та пам’ятник воїнам, що загинули в роки визволення селища Новгородське від німецько-фашистських загарбників, вітають ветеранів та їх рідних та запрошують на вшанування Дня Перемоги. Щороку рідіють ряди ветеранів, і учні та педколектив нашої школи, розуміючи це, намагаються спілкуватися з ними якнайчастіше, допомогти словом та ділом, записати якнайбільше спогадів, фактів про роки війни.

Цього року на вшанування Дня Перемоги було запрошено до школи не тільки ветеранів, а й їх рідних, адже привід був вагомий.  Шановні гості свята голова селищної ради Ленко М.М., заступник голови Храпач С.М. та секретар Красько Т.М., голова ради ветеранів Кощєєв В.М. вручили ветеранам та їх рідним 23 том Книги Пам’яті України, в якій вписано імена багатьох наших односельців - воїнів Великої Вітчизняної війни. Слова ведучих переплітались з піснями воєнних років. На екрані було представлено відеопрезентацію роботи школи за напрямком патріотичного виховання. Дощ не став перешкодою для учнів та гостей, які урочистою колоною рушили до братської могили. Вшановуючи пам’ять загиблих хвилиною мовчання, присутні поклали квіти до обеліска.



Здалеку було видно червоні тюльпани, які поливали краплі весняного дощу. Далеко позаду залишилися роки страждань, сліз та вибухів. Нехай ніколи не побачать наші діти війни. Низький уклін вам, ветерани, за мирне небо, запашні квіти та чистий прозорий весняний дощ.

О. Сосова. Вчитель ЗОШ № 18.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама