"Дуже приємно дарувати людям радість..."

17.03.2017
1468
0

Благодійність - це можливість ділитися душевним теплом, допомагати матеріально тим, хто цього потребує. Кожна людина сама для себе вирішує, яку саме форму благодійності обрати. Будь-яка допомога важлива і навряд чи можна визначити, яка більше, яка менше. Це небайдужість до чужої людини і добровільне бажання допомогти їй у важкій ситуації. Форми благодійності всі абсолютно рівнозначні.

Яскравим прикладом прояву доброти та гуманності стала проведена в школі №21 благодійна акція "Від щирого серця" під гаслом "Твори добро!", яка тривала з 13 по 22 лютого. Акція була спрямована на допомогу дітям міста Торецька, що виховуються в Центрі соціальної та психологічної реабілітації. Цей захід проводився з метою надихнути та згуртувати дітей, підлітків та дорослих на корисні та добрі справи навколо спільної ідеї, привернути увагу до важливості благодійності та сприяти розвитку громадської та волонтерської діяльності у вирішенні соціальних проблем, спонукати учнів до активної діяльності, розвитку творчих та лідерських здібностей.

Організаторами благодійної акції в школі були члени учнівського самоврядування "Шкільне містечко "Евріка": голова самоврядування - Набока Олександра, учениця 8 класу, члени самоврядування - Томашова Яна та Грипась Наталя, учениці 8 класу. Виступаючи перед школярами та закликаючи до активної участі в благодійній акції, голова учнівського самоврядування Набока Олександра зазначила: "У той час, коли всі діти оточені турботою і любов'ю, ці діти перебувають у соціальному центрі. Їм не вистачає батьківського тепла і турботи, а часто - елементарних необхідних речей: одягу і взуття, улюбленої іграшки".
У рамках акції волонтери здійснювали збір речей, канцтоварів, книг, засобів особистої гігієни, м'яких іграшок та розвивальних ігор для вихованців Центру соціальної та психологічної реабілітації. В акції прийняло участь 130 учнів, 25 батьків та всі педагоги. Особливо активними учасниками акції "Від щирого серця" були Дріга Анна, Мороз Артем, Кретова Елеонора, Ворначева Ліза, Цуканова Ліза, Мірошниченко Юлія, Таронопольська Софія, Рижкова Катерина, Саєнко Валерія , Муравенко Світлана, Жарюк Аріна, Шеїн Альона, Гурчак Яна, Волков Артем, Степанова Юлія.

22 лютого волонтери акції відвідали вихованців центру та вручили подарунки, солодкий сюрприз. Діти центру та учні ЗОШ №21 швидко встановили контакт, почали знайомитися та спілкуватися, а малюки центру радісно посміхалися та розглядали нові іграшки.
Томашова Яна зауважила: "Дуже приємно дарувати людям радість та отримувати нагороду за добро - дитячу посмішку і щире "дякую", яке викликає у душі неповторні відчуття!"

В. Савіна.
Заступник директора з НВР ЗОШ № 21.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: благотворительность, детский центр соиальной реабилитаци
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама