Дзержинський міський центр зайнятості повідомляє:

06.09.2011
2013
0

3 серпня 2011 року за № 946/19684 зареєстровано в Міністерстві юстиції України наказ Міністерства соціальної політики України від 14 липня 2011 року № 279, яким було затверджено нову редакцію форми звітності № 5-ПН «Звіт про прийнятих працівників» та інструкцію щодо її заповнення.

Відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соці­альне страхування на випадок безробіття” на власників підприємств, установ,  організацій або уповноважені ними  органи незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, а також фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників (далі - роботодавці), покладено обов’язок подавати виконавчій дирекції Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття відомості про прийняття на роботу працівників.

Роботодавці, які здійснюють прийом працівників на роботу (у тому числі іноземців та осіб без громадянства), подають форму звітності №5-ПН "Звіт про прийнятих працівників” (далі - форма) до центру зайнятості тієї самої адміністративно-територіальної одиниці, на території якої вони зареєстровані як платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Відокремлені підрозді­ли  (філії,  представництва,  відділення тощо),  які є платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне  страхування та мають   право самостійно здійснювати прийом працівників та розрахунки з ними, подають форму до центру  зайнятості за місцем  своєї  реєстрації як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

В інших випадках форму за структурні підрозділи (відокремлені підрозділи) складає роботодавець і подає до центру  зайнятості  за місцем своєї реєстрації як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне со­ціальне страхування.  При цьому у графі  8 форми зазначаються найменування структурного підрозділу (відокремленого підрозділу) та його місцезнаходження, якщо воно не збігається з місцезнаходженням роботодавця.

Форма складається та подається не пізніше 10 календарних днів з дня прийому працівника  на  роботу  (першого  робочого  дня працівників). Якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем закінчення строку подачі звіту є перший за ним робочий день.

До форми включаються працівники, які перебувають з роботодавцем  у  трудових  відносинах,  незалежно  від  того,   чи перебуває працівник у штаті роботодавця або є позаштатним працівником (працює на умовах строкового трудового договору чи  за сумісництвом).

До форми не включаються дані стосовно працівників, прийнятих роботодавцем на оплачувані громадські роботи та на робочі місця з наданням дотації на підставі договорів, укладених між центром зайнятості та роботодавцем.

Несвоєчасне подання або неподання зазначеної форми звітності тягнуть за собою накладання штрафу від восьми до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені посадовою особою повторно протягом року, тягнуть за собою накладання штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Звертаємо вашу увагу, що даний наказ набрав чинності з 22.08.2011р. 

Ю. Снитко.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями 

Дзержинського міського центру зайнятості.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Центр занятости, информация
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама