Гідно представила школу

01.03.2018
981
0

Гідно представила школу

У місті Часів Яр пройшли ІІІ міжрегіональні історико-культурологічні Борисоглібські читання, приурочені до 1030-річчя хрещення Київської Русі-України. Учасників читань зібрав під своїм дахом Палац культури ПАТ "Часівоярський вогнетривкий комбінат".

Зустрічав учасників заходу зберігач фондів Часівоярського промислового історико-краєзнавчого музею ПАТ "Часівоярський вогнетривкий комбінат" Валерій Олександрович Богуненко. Для них він провів цікаву екскурсію, захопивши всіх своїм запалом і знаннями історії рідного краю. А настоятель Свято-Борисо-Глібського храму Української Православної Церкви ієрей Олег Кручинін благословив присутніх на благі діла - пошуково-дослідницьку роботу, щоб не залишалося "білих плям" в історії рідного краю і України в цілому.

Після пленарного засідання почалася робота в секціях: "Православна традиція в цивілізаційному вимірі: до 1030-річчя хрещення України-Русі", "Релігія, особистість і час в контексті української історії" та "Філософсько-культурологічні та педагогічно-методичні аспекти формування цивілізаційних засад суспільного розвитку".

Як зізналася учасниця читань, учениця 10 класу закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №20 Тарасенко Дар'я, було дуже приємно виступати зі своєю роботою поряд із кандидатами історичних наук, учителями і здобувачами вищої освіти. 

На Борисоглібських читаннях було представлено більше п'ятдесяти робіт, і серед них лише декілька учнівських. Та це не злякало юну дослідницю із Щербинівки. Вона гідно захистила свою роботу "Витоки духовності рідного краю", за що була нагороджена дипломом учасника. Крім того,  ієрей Олег Кручинін відзначив грамотою роботу Дар'ї, зазначивши, що нею дівчина зробила вагомий внесок у знищення "білих плям" у історії рідного краю.

Уважно прослухавши виступи, Даша для себе вже визначила тему наступної дослідницької роботи. 

Тож побажаємо успіхів і перемог юній дослідниці, бо народ по-справжньому існує доти, поки зберігає свою історичну пам'ять.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Борисоглібські читання, ЗОШ№20, Тарасенко Дар'я
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама