І знов порушення Бюджетного законодавства

04.05.2012
1353
0

Значущим напрямком контролю є обов‘язкове здійснення ревізій раціонального витрачання коштів, стану збереження, використання комунального майна, правильність нарахування та виплати заробітної плати та дотримання вимог Бюджетного законодавства.

Ревізією, проведенною Костянтинівською об’єднаною державною фінансовою інспекцією, виявлено низку порушень, в тому числі і порушення бюджетного законодавства. Слід зазначити, що результати ревізій неодноразово висвітлюються в засобах масової інформації із зазначенням встановлених порушень бюджетного законодавства.

Питому вагу виявлених в ході ревізії порушень є недотримання вимог Бюджетного законодавства в частині зайвого виділення бюджетних коштів в результаті планування видатків по заробітній платі у завищеному розмірі, чим створено штучну економію фонду заробітної плати, яку направлено на виплату заохочувальних виплат (премії). В результаті недотримання основних принципів обґрунтованості та ефективності, суворого режиму економії бюджетних коштів нанесено збитків селищному бюджету.

Також встановлені ревізією порушення: по зайво нарахованій заробітній платі тощо, призводять до нераціонального використання бюджетних коштів, послабленню внутрішнього фінансового контролю фінансової дисципліни.

За результатами ревізії установі надані пропозиції щодо опрацювання матеріалів ревізії та недопущення виявлених порушень у подальшому. Поінформована прокуратура м. Дзержинська, на відповідальних осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 164-2 та 164-12 КУпАП, зупинено операції на рахунках з бюджетними коштами.

Н. Некрасова.

Начальник Костянтинівської об’єднаної держфінінспекції.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ревизия, рациональное использование средств, Бюджетные средства
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама