Історична подорож виявилась цікавою

03.11.2016
1236
0

Історична подорож виявилась цікавою

Для українців 14 жовтня пов'язано з багатьма подіями. Перш за все,  православні відзначають свято Покрова Пресвятої Богородиці. Свято Покрова Пресвятої Богородиці було для козаків великою подією, тому 14 жовтня в Україні на державному рівні з 1999 року відзначається День українського козацтва.

Напередодні цих свят  бібліотекарем  бібліотеки - філії № 6    Мазуркевич О.О. та бібліотекарем Новгородської  спеціальної загальноосвітньої школи-інтерната № 38 Фостік  І.М.  для учнів 1-3 класів було проведено історичну подорож "Лицарський дух  козаків".

В бібліотеці для огляду була представлена тематична полиця "Козацькому роду  нема переводу".

Наша мандрівка в історію давню і близьку була поєднана з розповіддю про славну Січ Запорізьку, з легендою про виникнення українського козацтва, з традиціями та звичаями козаків. Діти з задоволенням слухали розповідь про історію свого народу, цікаві факти про козацтво  та відповідали на питання історичної  вікторини.

Наприкінці заходу  було висловлено думку: козак не той, хто одягнений у вишиванку й шаровари, це, передусім,  воїн за духом, і воюватиме він тільки за честь і свободу.  Нехай вже давно минули дні Запорізької  Січі, але козацтво існує, як живиться в кожній людині прагнення вільного та незалежного життя.

О. Мазуркевич.
Бібліотекар  бібліотеки-філії № 6.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ЦБС Торецка, библиотека - филиал 6, День защитника Украины
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама