Історія міста - це наша історія

03.03.2017
2265
0

Славне історичне минуле, героїчні події та знамениті люди, які творили минуле і сучасне міста, виховують у нас бажання жити й працювати на благо своєї землі. 16 лютого з метою виховання у дітей почуття гордості за свій край, рідне місто, його історичне минуле та сьогодення, формування патріотизму, національної свідомості у загальноосвітніх навчальних закладах Торецької міської ради проведені заходи до Дня перейменування міста.

Серед них єдині виховні години та години спілкування "Моя маленька Батьківщина", "Я кращого міста не знаю, я відчуваю його душею" (СЗОШ №3, ЗОШ-інтернат, ЗОШ №№7, 13, 20, 21, НВК "Школа-ліцей", НВК "Школа-сад" №1), захист проектів "Емблема мого міста" (ЗОШ №2), історичний екскурс "Від Щербинівки до Торецька" (НВК "Школа-гімназія"), урочисті лінійки "Торецьк - місто шахтарів" (ЗОШ №№12, 16), конкурс малюнків та творів "Моє рідне місто Торецьк" (ЗОШ №5), віртуальні екскурсії "Яке ти прекрасне, місто Торецьк!" (ЗОШ №17), засідання “круглого столу” "Моє рідне місто" (ЗОШ №10), квест "Торецьк - місто, яким я пишаюсь" (ЗОШ №9), літературно-пізнавальна подорож "Моя маленька Батьківщина" (ЦДЮТ).
Учні  та вчителі вшановували імена земляків, які лишили по собі незабутню пам'ять. Назвами вулиць промовляє сама історія - складна, суперечлива, але це наша історія, і забувати про неї ми не можемо. Були згадані імена славного козака Антона Щербини, який у свій час оселився у мальовничому місці на правому березі річки Кривий Торець; Івана Федоровича Карабиця - відомого композитора, заслуженого діяча культури України, почесного громадянина нашого міста; Седнєва Євгенія Івановича - почесного громадянина нашого міста, відомого поета і композитора; Віктора Ярославовича Сорочука - заслуженого діяча мистецтв України та інші.

Сьогоднішні діти в майбутньому передадуть цю історію уже своїм дітям та онукам, і вже ніхто на запитання: "Хто такий Іван Карабиць?" не скаже: "Я не знаю". Саме ці мотиви пронизували виховні заходи, що відбулися в школах цього дня. Учнями зібрано різноманітний матеріал про історію міста та про наших земляків.

Т. Мозгова.
Методист ММК.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: патриотическое воспитание, урок истории города, День переименования города
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама