Я знаю вас, нащадки запорожців, я вірю вам і низько б'ю чолом…

20.10.2016
1380
0

Я знаю вас, нащадки запорожців, я вірю вам і низько б'ю чолом…

14 жовтня - свято Покрови Пресвятої Богородиці, покровительки славного війська козацького, День захисника України. Сьогодні бійці в зоні АТО сумлінно виконують свій синівський обов'язок, демонструючи силу й незламність українського духу. Для нас вони - приклад мужності, хоробрості, величі духу, совісті, патріотизму.

Напередодні свята учні 5-х класів (кл. керівники Маєвська Л.І. та Куцопал І.Г.)  з радістю , гордістю та вдячністю вітали  в стінах НВК "Школа-ліцей"  справжніх героїв - учасників АТО, офіцерів взаємодії цивільно-військового співробітництва майора Панчука С.В. і капітана Тесленка О.В., які довгі місяці оберігають наш мир і спокій, захищаючи нас від зовнішньої агресії.

Зустріч під гаслом  "Я знаю вас, нащадки запорожців, я вірю вам і низько б'ю чолом…"  із воїнами організували завідуюча бібліотекою Іваницька І.В. та педагог-організатор Кириленко Є.О.

Ведучі заходу Шикіта А. та Челпих В. (ліцеїсти 11 гр.)  розповіли, що події останніх років примусили кожного українця відчути свою причетність до долі країни, а також зрозуміти, що ми господарі на власній землі. На знак поваги  та шани  гостям учні 5-А класу Рибак І., Батарон  Я., Кліндухов І., Єніна А., Дубровка Є., Федорчук М. та 5-Б класу Грушко С., Прудкова К., Герасимчук М., Шуляченко Ю., Мольченко Я., Шершньова О. виступили з літературною композицією, дуже проникливо звертаючись  до гостей із словами:

"Повертайтесь живими, солдати, хай скінчиться проклята війна…". А театра-лізована сценка, у якій  син проводжає батька до війська,  у виконанні учня 3-Б класу Рудичева І. та ліцеїста 22 групи Конарьова В. не залишила байдужим жодного з присутніх у залі. Пісні про мир у виконанні дівчат 4-А класу Волошиної В., Андрєєвої К., Вдовенко В., 7-А класу Самбул М. та ліцеїстки 22 групи Єрьомічевої І. розчулили присутніх до сліз.

Діти зацікавлено подивились презентацію до Дня захисника України та виставку книжок  "Україна в нас  єдина, бережи її, дитино!"        

Свої вірші про любов до рідної неньки-України подарували мужнім воїнам учениці 7-Б класу Дем'янова В. та Крошко В. П'ятикласники під керівництвом учителя трудового навчання Медведєвої А.М.  зробили для захисників нашої Батьківщини сувеніри-обереги, а учні початкової школи подарували  малюнки.

Саме такі заходи виховують у нас, учнів НВК "Школа-ліцей", почуття патріотизму, сили волі та незламної віри в щасливе майбутнє рідної землі. І все частіше серед своїх однолітків ми чуємо: " Я українець, і я пишаюся цим".

Альона Міхальченкова.
Головний редактор шкільної газети, учениця 11 групи НВК "Школа-ліцей".

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: школа-лицей, День защитника Украины, праздники
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама