Ярмарок вакансій

01.07.2011
1975
0

Вже традиційним в Дзержинському міському центрі зайнятості стало проведення в червні інформаційного масового заходу «Ярмарок вакансій», на який запрошуються роботодавці, соціальні партнери, ЗМІ.

Відкриваючи ярмарок вакансій, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Дзержинського міського центру зайнятості зазначила, що одним із завдань, яке поставили перед собою організатори ярмарку, є максимальне поєднання інтересів роботодавців та населення, а також підвищення обізнаності громадян щодо комплексу соціальних послуг, які надає служба зайнятості.

Зокрема, вона зауважила, що першочерговим завданням служби зайнятості є працевлаштування безробітних громадян та задоволення кадрових потреб роботодавців. Особлива увага приділяється незахищеним верствам населення, які не здатні на рівних конкурувати на сучасному ринку праці. Це і жінки з дітьми, і молодь після закінчення учбових закладів усіх рівнів акредитації, діти-сироти, особи передпенсійного віку. Для них на підприємствах та установах міста бронюються робочі місця. Служба зайнятості заохочує роботодавців до створення нових робочих місць шляхом надання їм дотацій для працевлаштування безробітних з числа найбільш соціально вразливих категорій. Активно впроваджуються нові форми навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних, а саме: навчання на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця, стажування безпосередньо на робочому місці, курси цільового призначення, індивідуальна форма навчання.

У роботі ярмарку вакансій взяли участь представники 11-ти ринкоутворюючих підприємства міста. На ярмарку місто Дзержинськ представляли такі підприємства: ВП «Шахта «Південна»; ВП «Автобаза»; ВП «Шахта «Північна»; ВП «Ремонтно - механічний завод»; ДП «Дзержинськвантажтранс», ТДВ «АП «Шахта «Новодзержинська»; Дзержинська виправна колонія №2; управління праці та соціального захисту населення; ДКП «ВРЖУ»; страхова компанія «Аско ДС»; виробниче управління водопровідноканалізаційного господарства.

Підприємствами було запропоновано понад 100 вакансій, а саме: кухар, бухгалтер, токарі, оператори верстатів з ЧПУ, слюсарі-ремонтники, електрогазозварники, водії, інженери, начальник технічного відділу, забійники, прохідники, гірники, машиніст електровоза, лікарі, психолог, начальник відділення соціально-психологічної служби, молодші інспектори в служби нагляду та безпеки; старший інспектор з професійної підготовки, майстри цеху та дільниці, штукатури та ін. Крім того, на ярмарку були представлені вакансії з поточного банку даних міської служби зайнятості, в яких є термінова потреба, вакансії по м. Донецьку та області, а також вакансії підприємств, які не змогли взяти участь у ярмарку.

Під час заходу відвідувачі мали можливість поспілкуватись з представниками ринкоутворюючих підприємств міста, отримати консультації спеці­алістів служби зайнятості: профконсультанта та юриста.

Інформаційний захід відвідали близько 120 жителів міста, всі вони отримали консультації роботодавців з питань діяльності підприємств та установ, а 21 особа отримала запрошення на співбесіду безпосередньо на підприємства.

Крім того, на ярмарку вакансій спеціалістами центру зайнятості було надано 11 юридичних консультацій та 17 консультацій з питань працевлаштування осіб на оплачувані громадські роботи. Також у рамках заходу учасникам надавалися індивідуальні консультації, в тому числі з використанням профорієнтаційного тестування. 9 осіб, із числа присутніх на ярмарку, скористалися послугами профконсультанта щодо визначення професійних інтересів

Всі підприємства-учасники заходу дали високу оцінку щодо організації та проведення ярмарку вакансій, але відзначили невідповідність професійно кваліфікаційного складу пошукачів роботи структурному складу актуальних вакансій. Спеціалістами центру зайнятості було запропоновано орга­нізувати навчання безробітних на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця з їх подальшим працевлаштуванням.

Проведений захід показав, що на сьогоднішній день Дзержинський міський центр зайнятості реально вирішує, окрім основного завдання - працевлаштування громадян, ще і низку соціально значущих питань: матеріальних, психологічних, навчальних.

Ю. Снитко.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Центр занятости, работодатели, социальные партнёры, Ярмарка вакансий
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама