Краматорськ та Слов'янськ з офіційним візитом відвідали міністри закордонних справ Франції, Німеччини та України

26.09.2016
1185
0

Краматорськ та Слов'янськ з офіційним візитом відвідали міністри закордонних справ Франції, Німеччини та України

Міністри закордонних справ Франції, Німеччини та України в ході робочого візиту відвідали Краматорськ та Слов'янськ. Основною метою візиту стало бажання побачити реальну ситуацію на Донеччині.

Делегація відвідала спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Краматорську, зруйнований міст через ріку Казенний Торець, пошкоджений під час обстрілів психдиспансер у селі Семенівка та Центр психосоціальної реабілітації у Слов'янську. Жан-Марк Еро та Франк-Вальтер Штайнмайєр разом зі своїм українським колегою оглянули об'єкти, зруйновані під час бойових дій, та поцікавились ходом їх відновлення. Оскільки зараз Німеччина головує в ОБСЄ, важливою частиною візиту пана Штайнмайєра стало спілкування з членами моніторингової місії. 

Під час огляду будівництва моста голова облдержадміністрації Павло Жебрівський наголосив високим гостям на кількох принципових для української сторони речах:

"По-перше, особливий статус для Донбасу може бути тільки у вигляді децентралізації і формування об'єднаних самоврядних громад. По всій Україні, щоб усі громади в нашій країні мали такий статус. І цим ми зараз активно займаємось. По-друге, не може бути мови про вибори без перекриття кордону, чи то спільно з місією ОБСЄ, чи то спільно із миротворчими силами ООН. Без виведення російських військ, без роззброєння, без заведення на ту територію спільних патрулів української поліції та представників ОБСЄ для підтримки правопорядку, без відновлення на тій частині закону і права, розмови про вибори - неприйнятні. По-третє, не зважаючи на шалену російську пропаганду, понад 60% людей у Донбасі хочуть жити в Україні. Або, як кажуть тут старенькі бабусі, - жити так, як жили до війни".

- Наша позиція однозначна і чітка, - наголосив  Павло Жебрівський, - Донеччина повинна бути українською повністю. Ніякого "санітарного кордону" не може бути. Нам, безумовно, потрібна підтримка наших партнерів. Але якщо навіть такої підтримки не буде, ми все одно не відмовимося від цілісності України.

Після огляду зруйнованих об'єктів міністр закордонних справ України Павло Клімкін, у свою чергу, наголосив, що відтепер його закордонні колеги матимуть не тільки фактичні аргументи, а й емоційне підкріплення для тиску на Росію у рамках Нормандського формату. Міністр також додав, що зараз ведеться робота з розширення повноважень та ефективності моніторингової місії ОБСЄ.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Штайнмаер, война на Донбассе, Донбасс
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама