Легалізація заробітної плати

25.03.2011
1570
0

Ні для кого не секрет, що останнім часом явище виплати заробітної плати „в конвертах” набуло масового характеру. Таку заробітну плату отримує значна кількість працівників комерційних структур. З боку керівників підприємств це є грубим правопорушенням. Негативні наслідки цього стану для державної казни у вигляді недоотриманих податків очевидні. Офіційне утримання із  заробітної плати дає можливість відчутно покращити умови життя мешканців міста, задовольнити певні соціальні потреби.

З цією метою фахівцями  відділу оподаткування фізичних осіб ДПІ у м. Дзержинську  разом з Пенсійним фондом, органами місцевої влади пос-тійно здійснюється  контроль  діяльності  громадян.

Так, станом на 03.03.11:

- відпрацьовано 3217 громадянина, які одержали ідентифікаційний номер, але не отримали ніяких доходів та донараховано ПДФО у сумі 6,713 тис.грн.;

- 9 громадян задекларували дохід на суму 15,8 тис. грн.;

- залучено до державної реєстрації 7 підприємців;

- збільшення рівня заробітної плати вище мінімальної у 16 підприємств.

Очікується  додатково надходження до бюджету ПДФО 20 тис.грн. та максимальне залучення громадян до сплати податків до бюджету працездатної категорії громадян

Також ми  звертаємося до працедавців, які використовують  труд  робітників, з якими неналежним засобом  оформлено трудові відносини: миттєвий виграш від такої схеми  роботи в порівнянні з витратами,  які  доведеться потратити  на штрафи  та  санкції, - є  мінімальними.

Відповідальність за дії, які є злочином, адміністративним та дисциплінарним    правопорушенням відзначаються законами України (п.22 частини першої ст.92 Конституції України). Згідно  статті 265 КЗпП  України особи, які винні у порушенні законодавства про працю, несуть відповідальність згідно діючого законодавства України. Вони притягаються до дисциплінарної, матеріальної, адміністративної або кримінальної відповідальності.

Тож про виявлення фактів отримання заробітної плати „в конвертах” ви можете повідомити за телефонами державної податкової інспекції у м. Дзержинську:  4-33-45, 4-36-56.

С. КУЛИК.
Заступник начальника ДПІ у м. Дзержинську.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: зарплата в конвертах, легализация, заработная плата
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама