Міський центр зайнятості: підсумки та пріоритети

06.02.2018
1222
0

Міський центр зайнятості: підсумки та пріоритети

 По традиції Торецький міський центр занятості підвів підсумки своєї роботи за 2017 рік на  прес-конференції для міських ЗМІ. В зустрічі прийняли участь директор центру О. В. Боровська, заступник директора   Д. О. Жолобнюк та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Ю. І. Гапоненко.

Директор центру О. В. Боровська проінформувала журналістів про те, що у 2017 році статус безробітного отримали 894 особи, що складає 103,5% до відповідного періоду попереднього року (864 особи). Кількість зареєстрованих осіб, що мали статус безробітних станом на 01.01.2018 року, складає 159 осіб, до аналогічного періоду минулого року - 108,9% (146 осіб). Працевлаштована 871 особа, в т.ч.  - 502 зареєстрованих безробітних, що складає 48,3% від загальної кількості осіб, які мали статус безробітних (1040 осіб).

По соціально-демографічному складу, наголосила Ольга Володимирівна, зросла кількість чоловіків,  які звернулися до  служби зайнятості у пошуках роботи, а жінок - зменшилася -  645 осіб (62%). На жаль, менш  ніж у минулому році звернулося  молоді до 35 років - 480 осіб (46%). Це пов'язано з тим, що молоді люди шукають більшу зарплатню,  кращі умови праці та перспективи розвитку  ніж у підприємствах міста Торецька. Збільшилась цифра робітників, які займали робочі місця, в тому числі  за рахунок реформування шахти "Північна" - 210 осіб (20%). Відсоток осіб, які відносяться до 5% квоти, склав 39%.

Протягом 2017 року до Торецького міського центру зайнятості звернулось 319 громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, з них працевлаштовано 171 особа, проходили навчання 105 осіб, брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 43 особи.

В минулому році укладено 26 договорів на проведення громадських робіт, які фінансувались за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, міської та селищних рад на умовах співфінансування, а також коштів роботодавців. За 12 місяців 2017 року витрачено коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на фінансування громадських робіт у сумі 118 тис. грн.

З початку року у громадських та інших роботах тимчасового характеру прийняли участь 508 осіб, в тому числі у громадських роботах - 219 особи, у тимчасових роботах - 289 осіб, що працювали на  реєстрації, оформленні та технічній обробці документів та матеріалів (при оформленні житлових субсидій) (35 осіб), благоустрію та озелененню территорії міста, зон відпочинку, кладовищ (182 особи), впорядкуванню придорожніх смуг (2 особи).

Протягом 12 місяців 2017 року проходили професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації 271 особа з числа зареєстрованих безробітних, у тому числі: 158 осіб пройшли стажування (за професіями: стрічковий прибиральник, електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування, молодша медична сестра, вантажник, підсобний робітник, машиніст конвеєра, токар, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, слюсар-сантехник, робітник виробничих лазень, кухар, пекар та інші), 101 особа - курси цільового призначення (апаратник хімводоочищення та машиніст котлів), 7 осіб - професійну перепідготовку (молодша медична сестра, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, перукар-модельєр, адміністратор, апаратник хімводоочищення), 5 осіб - підвищення кваліфікації (основи підприємницької діяльності, менеджер (управитель) з підбору, забезпечення та використання персоналу). З метою забезпечення конкурентоспроможності деяких категорій громадян 2 особам видано ваучер на навчання. Профорієнтаційними послугами охоплено 996 безробітних осіб.

Протягом 12 місяців 2017 року на нові робочі місця з виплатою компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям працевлаштовано 9 осіб з числа громадян, що потребують додаткового соціального захисту, а також  2 особи з числа внутрішньо переміщених осіб з наданням компенсації витрат роботодавцям на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів.

Повідомила на прес-конференції О. В. Боровська й про загальну кількість вакансій у звітному періоді,  яка становила 1007, кількість роботодавців, які мали вакансії, - 135, середня тривалість працевлаштування безробітних - 61 календарний день. Розмір допомоги по безробіттю станом на 31.12.2017 року складав: мінімальний - 544,00 грн., середній - 2215,20 грн., максимальний - 7048,00 грн.

У  державній службі зайнятості Торецька, підкреслила директор центру, запроваджено сучасні сервіси, які значно спрощують доступ до послуг служби, в тому числі через електронні сервіси -  електронна черга, послуга відеорезюме та онлайн-співбесіди безробітних з роботодавцями.

За 2017 рік виготовлено та розміщено на каналі відіохостінгу "YouTube", створеному Донецькою обласною службою зайнятості, на сторінці Торецького міського центру зайнятості та у Facebook 49 відеовакансій, за допомогою яких працевлаштовані 45 осіб з числа безробітних, які знаходились на обліку в центрі зайнятості.

Протягом року проведено 29 онлайн-співбесід між роботодавцями та претендентами на вакантні місця, після цих співбесід працевлаштовані 92 особи з числа безробітних.

В минулому році на базі Торецького міського центру зайнятості було створено офіс по зв'язкам з роботодавцями та Консалтинговий центр, які успішно працювали протягом всього року, та де відбулося 22 заходи, направлені на інформування клієнтів центру зайнятості про роботу підприємств міста, діючі грантові програми, зміни в законодавстві, тощо.

З метою підвищення конкурентоспроможності клієнтів служби зайнятості та покращення співпраці з роботодавцями Торецьким міським центром зайнятості були впроваджені нові форми роботи, зокрема, відеорезюме.

Протягом 2017 року спеціалістами Торецького МЦЗ було відзнято з безробітними 15 відеорезюме, з них 11 осіб було працевлаштовано. Тож завдяки новим технологіям клієнти служби зайнятості мають можливість презентувати себе потенційним роботодавцям. 

Підсумувала свій звіт   О. В. Боровська, накреслив пріоритетні напрямки роботи служби зайнятості. У новому році буде завершено реорганізацію та перетворення центрів зайнятості в сервісні майданчики з надання широкого спектру послуг, велика увага приділятиметься профорієнтаційній роботі, що передбачає осучаснення технології надання профінформаційних послуг та впровадження інтернет-платформ Державної служби зайнятості з профорієнтації. В роботу буде впроваджено новий, сучасний та зручний сайт.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Торецький міський центр занятості, підсумки роботи
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама