Нагадуємо про подання декларації про відходи за 2016 рік

20.01.2017
1482
0

Департамент екології та природних ресурсів ОДА нагадує, що суб'єкти господарювання у сфері поводження з відходами, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів становить від 50 до 1000 умовних одиниць, щороку до 20 лютого року, що настає за звітним, подають декларацію про відходи (далі - декларація) за формою згідно з додатком до постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.2016 року №118 "Про затвердження порядку подання декларації про відходи та її форми" (тобто, до 20 лютого 2017 року подаються декларації за 2016 рік).

Оскільки на теперішній час, питання подання декларації через центр надання адміністративних послуг законодавчо не врегульовано, декларації необхідно подавати через електронну систему здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами, порядок функціонування якої визначено наказом Мінприроди України від 18.05.2016 №186.

Подання декларації про відходи через електронну систему значно зменшує кількість часу, яку суб'єкти господарювання затрачували на цю процедуру раніше та дозволяє подати її у будь-якому місці та у зручний час. Це один з перших кроків на шляху до електронного урядування, яке вже протягом декількох наступних років буде запроваджено для більшості дозвільних процедур та адміністративних послуг.

З покроковою інструкцією щодо подачі електронної декларації про відходи можна ознайомитися за посиланням http://testv.e.gov.ua/site/instruction.

Перед тим, як розпочати процес подачі декларації про відходи, необхідно впевнитись, що проведено всі попередні розрахунки для заповнення декларації та отримано ключі для накладання електронного цифрового підпису та електронної печатки (ЕЦП). Як отримати ЕЦП, можна дізнатися за посиланням http://testv.e.gov.ua/site/eds.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: декларация отходов, изменения законодательства
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама