Неньці Україні присвячується

22.09.2016
1108
0

Неньці Україні присвячується

"Люблять Батьківщину не за те,що вона велика, а за те, що своя".
Сенека.

Рідній неньці Україні, рідному краю, красі і співучості української мови в центральній міській бібліотеці присвячено цикл заходів.

За участю учнів 8-9 класів ЗОШ №3 (кл. керівник Коханко Г.В.), НВК "Школа-ліцей (кл. керівники Токарева Н.П., Гапонова Г.Л.) відбулася українознавча година "З Україною в серці". Учні пригадали історію становлення української символіки та Державного прапора, із  задоволенням прийняли участь у відеовікторині "Сторінки історії України". Також для молоді було проведено огляд ілюстрованої книжкової виставки "Україна - єдина", на якій представлена література з історії та культури нашої держави, історичне минуле та сьогодення, чудові краєвиди України. Приємне враження на всіх присутніх справили юні талановиті студенти музичного училища Артем Власов (кер. Т. М. Мольдерф) та Ельміра Бухтіярова (кер. І. В. Тітова), які виконали українські пісні "У вишневому садочку", "Моє ім'я - Україна".

Цікавою і насиченою відбулась зустріч з учасниками АТО "Герої України - захисники Вітчизни". Присутні на заході активні користувачі бібліотеки та співробітники Торецького міського відділу кримінально-виконавчої інспекції УДПтС України в Донецькій області з вихованцями мали змогу при активній допомозі коменданта м.Торецька О.С.Лисенко  поспілкуватись з офіцерами воєнної комендатури Неборачек Р.В., Супрун М. В., офіцером взаємодії групи цивільно-військового співробітництва Панчук С.В. та прес-офіцером О.П. Любченко. Присутні переглянули кадри документальної хроніки про героїзм і самовідданість захисників рідної землі, хвилиною мовчання згадали загиблих під час неоголошеної війни.

Щирим і хвилюючим було спілкування з волонтерами міської організації "Твоє нове місто". Волонтер І. В. Захарченко звернулась до присутніх із закликом боротися з байдужістю, бути уважним до своїх рідних, знайомих, займатися громадською діяльністю, щоб активна життєва, громадянська позиція стала нормою для молоді.

Приємним ліричним сюрпризом пролунали вірші місцевої талановитої поетеси Л. В. Карнаухової про красу і щирість рідної землі, співучість української мови. А на завершення зустрічі відбулася дружня фотосесія. Сподіваємось, що кожен присутній здобув для себе чимало цікавої інформації й додаткову мотивацію для пізнання.

Можеш вибирати друзів і дружину,
Вибрати не можна тільки Батьківщину.
Можна все на світі вибирати, сину,
Вибрати не можна тільки Батьківщину.

Л. Панфілова.
Зав. відділом обслуговування центральної бібліотеки.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!
Источник: dzerglibrary.pp.ua/cb/z-ukrajinoyu-v-sertsi.html
Теги: центральна библиотека
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама