Осінній ярмарок

02.12.2016
1300
0

Осінній ярмарок

Увага! Увага! Спішіть, поспішайте!
Господарі й гості, глядіть, не минайте!
На ярмарок прошу гуртом, поодинці,
Чекають на всіх там чудові гостинці!
Мерщій-бо на ярмарок всі поспішайте,
Купуйте, милуйтесь, товар вибирайте!

Цими словами гучно запросили скоморохи на осінній ярмарок учнів та гостей, які зібралися в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №17.

З давніх-давен в Україні пора збирання врожаю закінчується яскравими, багатими ярмарками, коли одні селяни їхали, щоб продавати, інші, щоб купувати чи навіть просто похвалитися вирощеними овочами, фруктами, медом, хлібом та іншими виробами.

З великою повагою поставилися наші учні до національної традиції українського народу - осіннього ярмарку. Кожен клас старанно і відповідально готувався до заходу: продавці вбралися в українські національні костюми, святково прикрасили з українською символікою торгові місця, зі смаком та дотриманням санітарних вимог розклали товари.

Але ж на ярмарку не тільки щось купували, а й відпочивали, веселилися, жартували, бо український народ вміє розважатися. То ж і на нашому ярмарку лунали веселі українські пісні, народні усмішки, розгадувалися загадки й задачі про городні культури та фрукти, а танцюристи водили запальні хороводи.

А чи може обійтися ярмарок без реклами? Звичайно, ні! Кожен клас пропонував та розхвалював свої вироби, запрошуючи купувати саме їх товари, як, наприклад, учні 9 класу:
Ми вам пропонуємо печиво, пиріг, напої,
Вафлі, торт смачний, желе,
Груші, виноград і сливи,
Щоб були завжди щасливі!

Всім, безперечно, було цікаво і приємно поринути в далеку епоху і уявити процес ярмаркування, бо настрій у всіх був веселий, торгівля йшла досить жваво, кожен вибрав товар до смаку й до душі.

Комісія визначила переможців славного українського звичаю: найестетичніше було оформлено торгове місце в учнів 5-Б та 6 класів, найрізноманітніший асортимент товарів представили вихованці 5-А класу, й найбільшим попитом користувалися товари учасників 5-А класу.

Л. Тертична.
Учитель російської мови та літератури.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ярмарка, ОШ 17, осенняя ярмарка
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама