Первый урок посвящен Украине

06.09.2011
2569
0

Первый урок посвящен Украине

В школах, лицеях, гимназиях прошел первый урок, посвященный 20-летию независимости Украины. Работники библиотеки-филиала №7 (микрорайон №1) провели урок знаний «Есть такая страна – Украина». Празднично украшена библиотека, содержательно оформлена книжная выставка «Прийшла до української родини жадана воля – мрія вікова». Заведующая филиалом рассказала учащимся 9 класса УВК школы-гимназии (кл. руководитель Коваленко Г. Н.) историю независимости нашего государства.

В 20-летний юбилей говорили не о монументальних понятиях, а о простых радостях жизни. О том, почему нам приятно считать себя украинцами, что в нашей стране есть однозначно хорошего, чем мы можем искренне гордиться – не только перелистывая учебники истории, но и глядя вокруг. Цветущие яблоневые сады, борщ, рассыпчатая молодая картошка с укропом и ломтиком сала, закат над Днепром – это было прекрасно всегда, и прекрасно по сей день.

Ребята активно участвовали в исторической викторине «Шляхом незалежності». Праздничное настроение поддерживали Гоголь Млада, Гулеба Даша, Пуховая Юля, читая юморески П. Глазового.

В конце  встречи ребятам пожелали быть достойными своих предков, беречь волю и независимость Украины, уважать свой народ, ценить себя и свое человеческое достоинство.

Л. Корпусова.

Заведующая библиотекой-филиалом №7.


Тебе не можна не любити, Україно!

Ось пролунав перший дзвоник і запросив дітей за шкільні парти. Тема першого уроку знань була присвячена 20-річчю незалежності України. Розмова йшла про найдорожче серцю кожної людини – Батьківщину. Рідний край, рідна земля, де ми народилися і живемо, де живуть наші батьки, де жили наші предки. В кожного одна Батьківщина, і кожен має любити її. Присутні учні третіх і четвертих класів школи №3 та школи-гімназії уявили собі, що являє собою наша Україна, що є в неї визначного, знаменитого, милого і рідного, за що її можна любити. Цікаво для дітей було почути легенду про те, чому ми так звемося «Україна», де взявся герб, флаг, гімн – державні символи України, за яким головним законом живе країна. Присутні залюбки послухали пісні і вірші про рідну державу, про свою чисту і ніжну любов до рідного краю. Юні талановиті українці співали про Батьківщину (Мартюхіна Оля, школа гімназія, 3Б кл.), грали на музичних інструментах (Шуляченко Уля та Фоменко Микита, учні школи №3, 3Б кл.).

Яскравим і незабутнім став конкурс на саму довгу косу серед дівчат школи №3. Переможцем стала Саданова Юля. Вона одержала на згадку жіночій оберіг – віночок.



Знання дітей про рідну Батьківщину приємно вразили, бо вони дуже активно відповідали на запитання вікторини «Чи знаєш ти свою барвінкову країну – Україну?»

В святково прикрашеному залі бібліотеки вражала виставка, яка окрім книг, прикрашена національним одягом та предметами побута. Народний музей історії міста своїми експонатами допоміг зробити виставку живописною та незабутньою. Поряд, на столі, на українському рушнику – хліб і сіль, букети з калини та чорнобривців. Книги доповнювали почуття, розкривали тему, що сприяє формуванню національної свідомості школярів.

При підготовці до заходу діти охоче намалювали рідну Україну, рідний край, рідну природу. Бажаючих намалювати виявилося багато. Малюнки учнів прикрасили фойє бібліотеки під назвою «В нашім серці Україна».

Нехай все, що діти почули і розповіли на першому уроці, проросте у серцях, щоб вони завжди пам’ятали і пишалися тим, що ми – українці. Дитячою присягою закінчився наш захід:

Ми є діти українські, хлопці і дівчата, рідний край наш – Україна, красна і багата. Рідне небо, сонце ясне, місяць, зорі срібні. Присягаєм: край наш рідний над усе любити, рідний народ шанувати і для нього жити.

О. Герасина.

Зав. філіалом № 1 ЦБС.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: первый урок, 20-летие независимости, библиотеки, день знаний
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама