Порядок передачі Міністерством юстиції України та його територіальними органами державним реєстраторам даних стосовно юридичних осіб

04.05.2011
2197
0

Відповідно до ч. 6 ст. 9 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” та з метою удосконалення державного регулювання у сфері державної реєстрації юридичних осіб наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерства юстиції України від 27 лютого 2007 року № 23/74/5 було затверджено Регламент передачі Міністерством юстиції та його територіальними органами державним реєстраторам даних про юридичних осіб.

Регламент передачі Міністерством юстиції та його територіальними органами (далі - Мін’юст (територіальний орган) державним реєстраторам даних про юридичних осіб, зареєстрованих відповідно до частини четвертої статті 3 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” (далі - Регламент), розроблений відповідно до Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” (далі-3акон).

Регламентом встановлено механізм, форми і строки передачі Мін’юстом (територіальним органом) даних про зареєстровані Мін’юстом (територіальним органом) юридичні особи: об’­єднання громадян (у тому числі легалізовані професійні спілки та їх об’єднання), благодійні організації, політичні партії, творчі спілки, територіальні (місцеві) осередки згаданих юридичних осіб, адвокатські об’єднання, торгово-промислові палати, інші установи та організації, визначені законом, крім бірж, об’єднань громадян, реєстрацію яких Законами України „Про об’єднання громадян” та „Про місцеве самоврядування в Україні” делеговано міським, селищним та сільським радам.

Дані про юридичних осіб подаються у формі реєстраційних карток, форми яких затверджені наказом Держпідприємництва України від 20.04.2007 № 54.

Мін’юст (територіальний орган) може вимагати від заявника подання (надіслання) відповідних реєстраційних карток у день подання документів або наступного (робочого) дня після дня прийняття рішення Мін’юстом (територіальним органом) про державну реєстрацію (легалізацію) організації, реєстрацію змін до статуту, узяття до відома змін до статутних документів (складу керівних органів) тощо відповідно до законодавства.

У разі зміни найменування та/або місцезнаходження юридичної особи заявник додатково подає свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи. Мін’юст  (територіальний  орган)  протягом  наступного робочого  дня  з дня  одержання заповнених реєстраційних карток передає відповідну реєстраційну картку або дані, що зазначені в реєстраційній картці (у разі зміни найменування та/або місцезнаходження юридичної особи також свідоцтво), у одному примірнику на адресу державного реєстратора відповідного виконавчого комітету міської ради.

Державний реєстратор зобов’язаний у день надходження реєстраційної картки внести до ЄДР запис про проведення відпо відної реєстраційної дії щодо юридичної особи в порядку, встановленому Законом, оформити свідоцтво відповідно до вимог Закону та надіслати (передати) це свідоцтво відповідно до Мін’юсту (територіального органу).

Державний реєстратор може надіслати свідоцтво поштою (рекомендованим листом) або передати кур’єром. Разом зі свідоцтвом надсилається заповнена остання сторінка реєстраційної картки. Після видачі свідоцтва заявнику Мін’юст (територіальний орган) направляє державному реєстратору копію останньої сторінки відповідної реєстраційної картки з відміткою про видачу свідоцтва.

Свідоцтво може бути видано державним реєстратором заявникові на його письмову вимогу з одночасним повідомленням Мін’юсту (територіального органу).

В. ШЕЇН.
Начальник Дзержинського міського управління юстиції.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Регистрация юридических лиц, Юридические лица, Министерство юстиции Украины
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама