Про стан виконання вимог антикорупційного законодавства в управлінні ПФУ в Торецьку

28.10.2016
1190
0

З метою організаційного забезпечення та подальшого підвищення ефективності системи запобігання і протидії корупції та реалізації антикорупційного законодавства, на виконання наказу Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області від 08.04.2016 №54 "Про затвердження плану заходів щодо попередження та профілактики корупційних правопорушень" наказом начальника управління від 19.04.2016 № 68 затверджено "План заходів  щодо попередження та профілактики корупційних правопорушень в управлінні Пенсійного фонду України в м. Торецьку Донецької області на 2016 рік".

В управлінні вживаються заходи щодо запобігання порушення законодавства, добору, розстановки і підготовки кадрів, посилення виконавчої і трудової дисципліни. Робота спрямована на підвищення особистої відповідальності кожного за суворе додержання законів, фінансово-бюджетної дисципліни, збереження державного майна, недопущення використання державними службовцями своїх повноважень у корисних цілях, попередження корупційних правопорушень, інших порушень законодавства.

Ведеться цілеспрямована робота щодо підвищення ефективності взаємодії з громадськістю у питаннях реалізації  антикорупційної політики. Постійно оновлюється інформація на стендах з питань пенсійного забезпечення, які розташовані у доступному місці біля кімнат прийому громадян. Встановлено "Антикорупційну скриньку" для повідомлень про неправомірні дії з боку працівників управління.

В управлінні працює веб-сайт, через який громадяни, юридичні особи та підприємці можуть знайомитися з контрольно-аналітичною, статистичною інформацією з питань діяльності управління. Також на сайті розміщуються розклад роботи управління, графіки прийому громадян, документи щодо тендерних закупівель та ін. На стендах в управлінні та веб-сайті розміщено телефон довіри з питань протидії корупції.

Начальник управління Федченко О.В. приділяє постійну увагу роз'ясненню норм та положень пенсійного законодавства. З цією метою з початку поточного року постійно проводяться публікації у місцевих ЗМІ, зустрічі в трудових колективах та на виїзних прийомах, виступи на місцевому ТБ та радіо. Ведеться особистий прийом начальника управління та його заступників.  

З метою попередження виникнення порушень антикорупційного законодавства з початку поточного року відділом персоналу та організаційно-інформаційної роботи проводилась інформаційна робота з державними службовцями управління щодо правової освіти працівників управління та поширення антикорупційного законодавства. За результатами проведеного навчання з працівниками управління було проведено тестування. Тестові завдання виконані успішно. Всі державні службовці показали досконалі знання чинних антикорупційних законів.
Забезпечено постійне виконання вимог Закону України "Про державну службу" та антикорупційного законодавства. Відповідно до ст. 21 Закону України "Про державну службу" від 10.12.2015 №889-VIII (далі - Закон № 889) вступ на державну службу здійснюється шляхом призначення громадянина України на посаду державної служби за результатами конкурсу. Управлінням проводиться цілеспрямована робота щодо упорядковування структури та розподілу штатних одиниць управління. Станом на 01.10.2016 штатна чисельність управління становить 66 осіб, факт - 60. Укомплектованість складає 90,9%. З початку року було проведено 7 конкурсів на заміщення  вакантних посад, за результатами яких було призначено 10 осіб.
Відповідно до наказу начальника управління "Про початок проведення в  управлінні Пенсійного фонду України в м. Дзержинську Донецької  області  перевірки, передбаченої Законом України "Про очищення влади" від 20.10.2015  № 150 в управлінні проведено перевірку, передбачену Законом України "Про очищення влади". Зазначену перевірку пройшли 62 держслужбовця (в т. ч. звільнені у 2015-2016 рр). За результатами вказаної перевірки порушень не встановлено.

Протягом 2016 року в управлінні не виявлені випадки щодо фактів корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, передбачені чинним антикорупційним законодавством та відсутні повідомлення від громадян щодо можливих корупційних правопорушень з боку працівників управління.

Н. Біляєвська.
Начальник відділу персоналу та організаційно-інформаційної роботи  управління Пенсійного фонду України в місті Торецьку.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: коррупция, соблюдение законодательства, ПФУ
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама