Про зміни до Закону України

24.02.2015
1290
0

З 01.01.2015 року набрали чинності  зміни до Закону України  «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», що встановлені п.4 частини 1 Закону України  «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 № 76-VІІІ.

Тепер з січня поточного року статтею 60 «Право вибору пільг та компенсацій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» Закону  України  «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» передбачено, що особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, які мають одночасно право на інші пільги та компенсації, передбачені законодавством України, надаються за їх вибором пільги та компенсації відповідно до одного із законів України. Тобто, пільговик з числа осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, який має право на пільги та компенсації згідно з декількома законами України, може користуватися пільгами та компенсаціями відповідно до одного із вибраних ним законів України.

Тому,  запрошуємо  усіх громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та мають право на пільги та компенсації згідно з декількома законами України, звернутися  до Департаменту соціального захисту населення Дзержинської міської ради (м.Дзержинськ, вул.Чапаєва, 1, каб. 5) для оформлення письмової заяви  щодо підтвердження свого вибору на пільги  відповідно до одного із Законів. 

До основних пільг та компенсації у разі вибору пільговиком Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»,   належать такі:

  • 50-процента знижка плати за користуванням житлом, комунальними послугами у межах середніх норм споживання, передбачених законом, телефоном;
  • грошова компенсація вартості продуктів харчування;
  • позачергове щорічне безплатне забезпечення санаторно-курортними путівками;
  • щорічна допомога на оздоровлення.

У разі  не надання громадянами заяви  щодо  підтвердження вибору одного із законів України, вважається за доцільне здійснювати компенсаційні виплати  та надавати пільги згідно із Законом України, який був першочерговим у визначенні  статусу і надавав право на певні пільги і компенсації.

По вказаному питанню   Департамент соціального захисту населення Дзержинської міської ради примає  щотижня  (крім суботи та  неділі) з 7.30 по 14.00, з перервою.  

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Ликвидаторы, чернобыльцы, УСЗН
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама