Проект управлінської інновації в дії

27.12.2011
1428
0

Вимоги до школи на сучасному етапі розвитку вітчизняної системи освіти, сформульовані в Законі України "Про освіту" та роз'яснені в Державному стандарті загальної середньої освіти, обумовлюють необхідність її реформування, указують на необхідність зміни акцентів у сфері управлінської діяльності, визначаючи їх соці­альну своєчасність і значення для економічного прогресу. Фахівцями визнано, що для функціонування освітньої установи в режимі розвитку необхідно,  щоб управління ним зазнавало певних змін, видозмінювалося. У цьому процесі важливу роль відіграє директор школи. Саме він повинен стати ініціатором та натхненником прогресу.

Для цього директору важливо мати повне, чітке уявлення про сутність, принципи, зміст управління педагогічними системами. Це допоможе з самого початку попасти у ритм роботи школи, зрозуміти складний механізм її функціонування, встановити професійні ділові стосунки з учителями, учнями і батьками. Безперечно, досягти цього усвідомлення надзвичайно важко, тому з метою підготовки та адаптації майбутніх керівників навчально-виховних закладів та з метою удосконалення ефективності процесу управління сучасною школою, упровадження інновацій в управління загальноосвітніх закладів в 2011-2012 навчальному році стартував проект "Сучасний керівник".

Учасники проекту - кадровий резерв Дзержинського міського відділу освіти. На першому етапі проекту був проведений семінар - тренінг  "Культура управління як умова і результат якісної освіти". Учасники семінару познайомилися з досвідом роботи директора СЗОШ №3 Антонової Еми Григорівни

На тренінгу "Особистісно зорієнтоване управління                                                         навчальним закладом" були розглянуті причини, що викликають необхідність оновлення управління навчальним закладом. Члени кадрового резерву ознайомилися з якостями керівника, умовами ефективного управління навчальним закладом, вимогами до професійної діяльності сучасного керівника школи, розглянули основні напрямки розвитку професіоналізму директора школи.

Реалізація проекту дозволить  глибше і повніше розкрити необхідність упровадження інновацій в управління сучасною школою, активізувати знання учасників семінару щодо потреб в оновленні управління школою, забезпечити навчальну підготовку резерву керівних кадрів навчально-виховних закладів  міста.

Н. Скрипниченко.

Завідуюча ММК.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: образование, инвестиции, проект, государственная система образования
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама