Професiю шукали на ярмарку

31.12.2010
1596
0

Дзержинський міський центр зайнятості провів ярмарок професій та послуг державної служби зайнятості під гаслом «Двадцять років на службі людям». Заход, на який були запрошені учні загальноосвітніх шкіл міста, відбувся на базі загальноосвітньої школи №10. Участь в ньому прийняли 207 учнів зі шкіл №№7, 10, 13, 14, 15. Для презентації професій (спеці­альностей), що мають попит на ринку праці міста і області, були запрошені представники навчальних закладів з агітбригадами міста Донецька і Дзержинська, а саме: Донецький університет економіки та права, Донецький юридичний інститут Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Є.О.Дидоренка, Донецький народний університет «Юний медик», Дзержинський гірничий технікум, Дзержинський професійний ліцей, Дзержинський гірничий професійний ліцей.

Спеціалісти служби зайнятості розповіли про стан ринку праці, про наявність вільних робочих місць та вакантних посадах, про підприємства, установи, організації, де після навчання можливо працевлаштуватися, а також запропонували перелік  професій (спеціальностей), які мають попит в Дзержинську, області та Україні, і за якими можна пройти навчання в запрошених для участі в ярмарці навчальних закладах.

Спеціалісти центру зайнятості проінформували про послуги, що надаються службою зайнятості, а також можливості працевлаштування після отримання професії в місті, в тому числі на дотаційні робочі місця; працевлаштування на підприємства міста після проходження стажування безпосередньо на робочому місці або курсів цільового призначення за направленням служби зайнятості, особливо для осіб, які закінчили навчання в учбовому закладі та не мають страхового стажу; про можливості працевлаштування, в тому числі і за межами міста.

Також відвідувачам була надана інформація про те, що в центрі зайнятості можна отримати індивідуальну консультацію фахівців, пройти тестування з питань професійного самовизначення.   

Агітбригадами студентів та представників навчальних закладів було в яскравій і цікавій формі презентовано професії - з використанням атрибутів, віршів, костюмів, демонстрацією відеофільмів, слайдів. Учні шкіл були ознайомлені з умовами вступу до них та отримали буклети з переліком факультетів та необхідних до вступу документів, листівки.  

Також гостям ярмарку була надана консультація про умови вступу до навчального закладу, бажаючі отримали консультацію щодо послуг служби зайнятості. Представники навчальних закладів відповіли на запитання учнів.

Згідно інформаціі міського центру зайнятості.
О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Центр занятости, Ярмарка вакансий, Школьники
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама