Рейд "Боржник" триває

15.04.2011
1847
0

8 березня набрав чинності новий Закон України «Про виконавче провадження» з певними змінами та доповненнями. Вже неодноразово відділом державної виконавчої служби Дзержинського міського управління юстиції зверталася увага на боржників за житлово-комунальні послуги. Станом на 01.04.2011 р. у відділі на виконанні перебуває 4514 виконавчих документів на загальну суму 5 696 360 грн., де стягувачем виступають комунальні підприємства м. Дзержинська, а боржниками відповідно - фізичні особи.

Згідно нового ЗУ «Про виконавче провадження»  державний виконавець наділений  правом безперешкодно входити до приміщень і сховищ, що належать боржникам або зайняті ними, проводити огляд зазначених приміщень і сховищ, у разі необхід-ності примусово відкривати та опечатувати такі приміщення і сховища; накладати арешт на майно боржника, опечатувати, вилучати, передавати таке майно на зберігання та реалізовувати його в установленому законодавством порядку; накладати арешт на кошти та інші цінності боржника, зокрема на кошти, які перебувають на рахунках і вкладах у банках, інших фінансових установах, на рахунки в цінних паперах, а також опечатувати каси, приміщення і місця зберігання грошей. Боржники, які ухиляються від виконання зобов’язань, покладених на них рішенням, можуть бути тимчасово обмежені у праві виїзду за межі України в порядку встановленому законом.

Дуже часто боржники ігнорують вимоги державних виконавців, а саме: не сплачують самостійно суму боргу, зазначену у рішенні суду, або у іншому виконавчому документі, у встановлений законом строк (семиденний строк з моменту отримання копії постанови про відкриття виконавчого провадження), не з’являються за викликами державних виконавців до відділу ДВС Дзержинського МУЮ. Це, в свою чергу, тягне за собою певні юридичні наслідки у вигляді стягнення виконавчого збору у розмірі 10% від загальної суми боргу за рішенням, адміністративну відповідальність за неявку у вигляді штрафу від 170 до 510 грн. та примусовий привід до відділу ДВС через органи внутрішніх справ.

Також державними виконавцями вже розробляються списки "злісних” боржників із зазначенням прізвища та номерів квартир, які згодом будуть роздруковані та розміщені на будинках за адресами мешкання останніх, копії таких списків будуть направлені на підприємства, якщо боржник працює.

Тому велике прохання до мешканців міста Дзержинська – завітайте до відділу ДВС Дзержинського міського управління юстиції у Донецькій області та перевірте, чи не перебуває на виконанні рішення суду стосовно вас або ваших родичів.

Ми знаходимося за адресою: м. Дзержинськ, вул. Маяковського, 24-А, 2-й поверх.

Н. РЕШЕТАР.
Старший виконавець.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: исполнительная служба, суд, должники, Рейд
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама