Рідна мова — світ души моєї

29.02.2016
980
0

Рідна мова — світ души моєї

«Красо моя!
В тобі і мудрість віків,
і пам’ять тисячоліть,
і зойк матерів у лиху годину,
і переможний гук лицарів у днину побідню,
і пісня серця дівочого в коханні своїм,
і крик новонародженого…» 
Сергій Плачинда

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат тисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

Вшанувати велич української мови до бібліотеки-філії №7 ЦБС (вул. 91 Дивізії,1), завітали учні 2-«А» та 3-«А» ЗОШ №9 (кл. кер. Баглікова І.О., Лепіхова Л.М.) на годину народознавства «Рідна мова — світ души моєї».

Діти залюбки взяли участь в мовних іграх, конкурсах: «Скласти прислів’я», «Знайти помилку», «Переклади слово»; декламуванні віршів про рідну мову; згадуванні жартівливих гуморесок; відгадуванні загадок. Інтерес та пошану до української мови викликав перегляд відеопрезентації «Живи, українська мова!» та огляд літератури біля книжкової виставки «Краса і сила українського слова».

Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою. Працівники бібліотеки закликали учнів шанувати і любити рідну мову, піклуватися про неї, захищати, розкривати для себе її велич й могутню силу. Зберегти її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: день родного языка, библиотеки
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама