Різноманітність світу осяюється талантами дітей

27.04.2017
1112
0

Педагогічний колектив школи № 10 висунув перед собою мету: розвиток творчих здібностей дитини. Пріоритетний напрямок цієї роботи - це відкриття світу мистецтва з його унікальними можливостями цілісного впливу на особистість.

На уроках художньо-естетичного циклу та на позакласних заняттях  учні нашої школи з задоволенням отримують навички образотворчого, хореографічного, музичного, культурологічного та декоративно-ужиткового мистецтв, що дозволяє їм виразити свою творчу індивідуальність. Плідна праця учителів та учнів, атмосфера співробітництва та м'якого впливу на сьогодні дає можливість звітувати про успіхи наших школярів.

Різноманітні конкурси вокального мистецтва міського рівня "Юні дарування", "Солов'їні світанки", "Нехай пам'ять говорить" щиро зустрічають талановитих учнів. Їх імена вже закарбувалися в історії міста. Лауреатами цих конкурсів стали Істратова Христина, Ісаєнко Сергій, Бриксін Владислав, Ожерел'єва Аліна,Дудоладова Катерина, Черкашева Катерина, хор "Веселка", молодша і старша група, ансамбль "Етуаль". Найголовнішою для кожного учасника цих конкурсів стала впевненість у своєму творчому шляху до зірок мистецтва. Індивідуальна програма цього напрямку розроблена і впроваджується Абрамян Т.О., учителем вищої категорії, учителем-методистом.

Самородки талантів художнього мистецтва вітають усіх учасників навчально-виховного процесу нашої школи під час проведення традиційних шкільних виставок. Ідеями свого сприйняття життя щиро діляться Москаленко Аліна, Богайчук Анастасія, Ожерел'єва Аліна. Діти мають можливість розвивати свої здібності під керівництвом Потапенко Л. П., учителя вищої категорії, на заняттях  гуртка "Чарівна палітра".

На уроках з хореографії  в нашій школі створені всі умови для розвитку творчих здібностей учнів. Лідерами міських й обласних танцювальних конкурсів ставав колектив учнів школи № 10 "Феєрія". Заняття з хореографії проводить молодий педагог Тутаєва І. Ю.

Тісний зв'язок народного мистецтва із сучасністю відкривається на заняттях гуртка з декоративно-ужиткового мистецтва.  Роботи учнів посідають чільне місце на обласних, міських виставках творчих робіт учнівської молоді та у конкурсах: "Знай і люби свій край", "Оригамі", "Зима-чарівниця", "Наш пошук і творчість тобі, Україно!", "Природа і творчість", "Плекаймо народні традиції", "Смарагдові витоки" та інші. Цей світ мистецтва відкривають для підростаючого покоління Тригуб  О. М. і Головенський В. І.

Звичайний навчальний процес має трьох співучасників: діти, батьки та учителі. І кожна гілка у вихованні маленької людини важлива. Тому на всіх конкурсах у аудиторіях, залах посідають чільне місце батьки наших маленьких зірочок. Кожний успіх дитини - це успіх всієї родини, це успіх всього складного педагогічного процесу.

Плідний внесок у розвиток творчих здібностей учнів школи став можливим завдяки мудрому рішенню колективу педагогів, що ґрунтується на засадах сучасного підходу інтерактивного навчання, а також завдяки злагодженій співпраці учнів та учителів. Колектив школи був спрямований на виконання цієї сучасної задачі директором школи Міткаловою Т.О., заступником директора  з навчально-виховного процесу Матащук Т. О., заступником директора з методичної роботи Воскобойниковою О. В., заступником директора з ВР Парфеній І. Е.

Наша школа працює під гаслом: "У душі кожної дитини є невидимі струни, якщо зачепити їх вмілою рукою,  вони красиво зазвучать". Треба вірити, що різноманітність світу осяюється талантами наших дітей.

Школа № 10 гостинно відкриває двері для всіх бажаючих засяяти гранями діамантів свого таланту.

Т.Абрамян.
Учитель художньої культури  ЗОШ № 10.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: художественно-эстетическое воспитан, ОШ 10, хорография
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама