Рятувальники Донеччини нагадують про зростання пожежонебезпеки у теплий період року

04.05.2012
1189
0

Тепла весняна погода, вихідні, свята - для багатьох стануть приводом до поїздки на річку або до лісу. Так хочеться подихати весняним повітрям, походити босоніж по траві, посидіти біля вогнища. Але без виконання елементарних правил пожежної безпеки такий відпочинок  іноді залишає по собі багатокілометрові згарища.

Добрий господар використовує перші сонячні дні для того, щоб навести порядок на присадибній ділянці. Це дуже добре, особливо, якщо багаття з хмизу та сміття, розпалене після прибирання, буде доглянуте й погашене, щоб вогонь не «прибрав» за разом ще й садибу. Однак факти говорять про те, що багато хто про правила безпеки забуває.

Тільки за дві доби теплої погоди на Донеччині в кілька разів зросла кількість пожеж. За 4 и 5 квітня було зареєстровано 193 пожежі. Для порівняння: за той же період 2011 року – 54. Як зазначив заступник начальника Головного територіального управління МНС у Донецькій області з питань оперативного реагування та цивільного захисту підполковник служби цивільного захисту Олексій Мігрін: «Причина такого різкого зростання одна – людська необачність. Основна кількість пожеж – 38 - виникла на відкритих територіях – горіли суха трава, очерет. Для їх гасіння знадобилось залучити 193 чоловіка особового складу та 48 одиниць техніки МНС. Тільки на території Макіївського лісництва  вигоріло півгектара трав‘яної подушки».

Попереду на нас чекає подальше підвищення температури, травневі свята,  тому МНС звертається до мешканців області: не розводьте вогнища поблизу житлових, присадибних споруд, парканів, дерев. Завжди дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки під час перебування у лісовій зоні! Не залишайтеся бездіяльними, якщо помітили дим, тління або вогонь у полі, лісі або вздовж дороги! Загасити займання трави на самому початку легко – просто вилити відро води чи прикидати землею, але загасити лісову пожежу – дуже складно. До того ж збитки, які несе екологія області, а значить, і ми з вами, природа зможе компенсувати лише за кілька десятиліть.

Побачили горіння трави, лісу – негайно телефонуйте до служби порятунку за номером «101».

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Пожар, МЧС, информация
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама