Щербинiвцi святкували i в рiдному селищi, i в столицi Донбасу

18.01.2011
1284
0

Новорічна ялинка за декілька часів до початку Нового року зустрічала молодь на святковій дискотеці у Будинку народних традицій селища Щербинівка. Музичний серпантин зміняли конкурси. На свято завітала «щаслива зірка», яка непомітно спостерігала за танцюючими парами. І ось настав час, коли «щасливу зірку» повинна знайти одна з пар. Це виявилися Щербак Ігор та його дівчина Марина, які отримали приз.

Всіх, кому за 30, чекала дискотека «Юності - 80-х» Робітники БНТ святково оформили зал для такого незвичайного вечора. Ще за півгодини до початку зала почала заповнюватися щасливими сімейними парами, жінками та чоловіками. Навіть молодь побажала веселитися разом з дорослими. Лунала музика, кружляли пари, всі дуже активно грали в ігри та конкурси. Вечір вже затягувався, але ніхто не хотів покидати зал, де пройшла молодість, де зустрічалися і спілкувалися. Чулися подяки організаторам цього прекрасного заходу і побажання знову зустрітися у цих стінах своєї юності.

Діточок Щербинівки теж не обійшли стороною. Для них підготували свято біля ялинки з Дідом Морозом та Снігуркою, з Зимою та Сніжинками. Були на святі і розбійники, які хотіли зіпсувати свято, але разом з дітьми вони стали добрими і веселилися біля ялинки. Кожен малюк отримав подарунки від Діда Мороза, які допоміг придбати приватний підприємець, депутат селищної ради П’ятченко О. М. Він ніколи не забуває наш будинок, завжди допомагає у проведенні свят, за що ми дуже вдячні йому.

У новорічні свята яких тільки чудес не буває. Так, на початку січня народний фольклорний ансамбль «Надія» БНТ с. Щербинівка було запрошено у місто Донецьк для участі у проведенні обласного різдвяного свята, яке відбулось на площі Леніна. Як можна було від такого відмовитися, але де взяти кошти для перевозки ансамблю? Цю проблему вирішили селищний голова Бергій Н. М. разом з депутатом міської ради Аксьоновим А. В. та приватним підприємцем Шляпіним В. Ф. До Донецька ансамбль довіз Зябрев Ю. І. – відмінний водій, професіонал свого діла. Нехай йому завжди і всюди щастить.

З великої донецької сцени ми були представлені як гості з славного історичного селища Щербинівки, з Будинку народних традицій, де вітає дух старини, де відроджують народні українські традиції та свята. Залунали щербинівські голоси над Донецьком. Програма нашого виступу йшла протягом 40 хвилин. Дончани вітали нас шумними оплесками та танцювали під пісні, які виконував народний фольклорний ансамбль «Надія». Лунали не тільки пісні, а й щедрівки та привітання. Додому теж поверталися с піснями. На душі було тепло і затишно від такого прийому та сяючого величного Донецька.

В. ПИЛИПЕНКО.
Директор БНТ с. Щербинівка.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Новогодняя ёлка, конкурсы, дом народных традиций, п. Щербиновка
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама