Що треба робити, аби вберегтися вiд квартирної крадiжки?

25.01.2011
1333
0

Не запрошуйте сторонніх, незнайомих вам людей у квартиру, особливо для розпивання спиртних напоїв. Злочинці можуть домішати в алкоголь, який принесли із собою, снодійні препарати.

Не повідомляйте домашню адресу та номер телефону стороннім без потреби.

Коли даєте оголошення про продаж цінних речей, не вказуйте час вашої відсутності у квартирі.

Не зберігайте ключі від квартири разом із документами. Не приєднуйте до них чогось такого, що вказувало б на вашу домашню адресу. Загубивши ключі, негайно замініть замки, а також зміцніть двері додатковими засовами. Не залишайте ключі під килимками, у поштових скриньках тощо. Як тільки виявите негаразди із замками, у яких хтось встиг покопирсатися, особливо з метою зняття відбитків, терміново вживайте попереджувальних заходів.

Не допускайте нагромадження кореспонденції в поштовій скринці, яка може вказати на вашу тривалу відсутність. Домовтеся із сусідами чи родичами, аби вони забирали вашу пошту під час вашої відсутності.

Зачиняйте вікна і кватирки, особливо коли мешкаєте на першому поверсі або у квартирах, розміщених поблизу пожежних драбин, прибудов тощо.

Застрахуйте власне майно на випадок крадіжки.

Не відчиняйте двері, не з’ясувавши, хто саме до вас прийшов. Вхідні двері обов’язково повинні бути обладнані вічком та дверним ланцюжком. Не можна відразу впускати незнайомих осіб, навіть у міліцейській формі, якщо ви не викликали працівників міліції. З’ясуйте, з якого він відділу міліції, телефон чергового, обов’язково вимагайте документ, що засвідчує особу.

Не застосовуйте для охорони власної квартири засобів, застосування яких може мати важкі наслідки: підведення електроструму, встановлення вибухового пристрою тощо. Адже, якщо вони спрацюють, ви можете понести відповідальність згідно  із законодавством.

Що робити, коли вас обікрали?

Ви повернулися додому і виявили зламаними або відчиненими вхідні двері. У такому разі рекомендуємо:

- не заходити у квартиру;

- звернутися за допомогою до сусідів;

- терміново викликати міліцію телефоном обо використати для цього кнопку «виклик диспетчера» у кабіні ліфта;

- заходячи до помешкання, перевірте, чи немає там сторонніх, наглядайте за квартирою до приїзду працівників міліції. Коли побачите злочинців і не матимете змоги їх затримати, запам’ятайте їхні прикмети, одяг, марку, номер і колір автомашини, у якому напрямку вони від’їхали.

Н. ІВАЩЕНКО. В. о. ст. інспектора РНОФ.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: полезные советы, квартирные кражи
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама