Щодо виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам

19.07.2016
1821
0

Щодо виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам

У зв'язку із набранням чинності постанов Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 №352 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від  1 жовтня 2014р. №509" та №365 "Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам" управління Пенсійного фонду України в м.Торецьку повідомляє:

1. Довідка, видана до 20 червня 2016р., яка не скасована і строк дії якої не закінчився, є дійсною та діє безстроково, крім випадків, передбачених статтею 12 Закону "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб".

2. Продовжується виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам, яким на час набрання чинності постанови Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 №365 здійснювалась виплата пенсій. Виплата пенсій здійснюється у порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 №637.

3. Для призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщена особа, а у визначених законодавством випадках - її законний представник, подає відповідну заяву до органу, що здійснює соціальні виплати на території, де зазначена особа перебуває на обліку за місцем її фактичного проживання/перебування, незалежно від факту реєстрації місця проживання/перебування. До заяви додається копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та пред'являється оригінал такої довідки.

4. Для призначення (відновлення) соціальних виплат структурний підрозділ з питань соціального захисту населення за власною ініціативою або за зверненням органів, що здійснюють соціальні виплати, протягом 15 робочих днів з дня отримання відповідної заяви внутрішньо переміщеної особи або з дня надходження звернення від органів, що здійснюють соціальні виплати, проводить перевірку достовірності зазначеної в заяві інформації про фактичне місце проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи.

Структурний підрозділ з питань соціального захисту вносить на розгляд комісій з питань призначення (відновлення) соціальних виплат подання про призначення (відновлення) або про відмову в призначенні (відновленні) відповідної соціальної виплати, до якого додається акт обстеження матеріально-побутових умов сім'ї.

Комісія розглядає подання про призначення (відновлення) або про відмову у призначенні (відновленні) відповідної соціальної виплати протягом п'яти робочих днів з дня отримання такого подання.

У разі прийняття рішення про призначення (відновлення) або відмову у призначенні (відновленні) соціальної виплати комісія не пізніше наступного робочого дня надсилає копію такого рішення органові, що здійснює соціальні виплати, та структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

Орган, що здійснює соціальні виплати, та структурний підрозділ з питань соціального захисту населення на підставі рішення комісії призначає (відновлює) таку соціальну виплату з місяця, в якому надійшла заява внутрішньо переміщеної особи, та здійснює повернення сум недоотриманих соціальних виплат за минулий період відповідно до законодавства.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: выплата пенсий, ВПЛ, изменения законодательства
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама