Шкільне життя мовою архівних документів

16.09.2014
1201
0

Документи, що знаходяться на державному зберіганні в архівному відділі Дзержинської міської ради, є історико-культурною спадщиною нашого міста, інформаційним ресурсом держави та суспільства. Архівні документи, зібрані архівістами за багато років, відображають формування і розвиток міста у сус-пільному, політичному, економічному, культурному напрямку, в області охорони здоров’я, освіти.

Документи, які містять в собі ретроспективну інформацію щодо освіти в місті Дзержинську, частково представлені в архівному фонді «Навчально-виховний комплекс «Інформатико-математичний ліцей – загальноосвітня школа I-II ступенів Дзержинської міської ради».

Згідно з рішенням Дзержинської міської ради від 26.03.2003 № 4/9-17, відповідно до наказу Дзержинського міського відділу освіти від 08 квітня 2003 року № 79   загальноосвітня школа I-III ступенів № 6 з 01 вересня 2003 року реорганізована у «Навчально-виховний комплекс «Інформатико-математичний ліцей – загальноосвітню школу I-II ступенів Дзержинської міської ради» (далі – НВК «Школа-ліцей») з переходом на українську мову навчання.

Перед НВК «Школа-ліцей» поставлені важливі завдання: надання якісної освіти учням, виховання порядної, творчої,  політично грамотної, гармонійно розвинутої, працьовитої особистості.

Все різнобарвне, насичене, і разом з тим таке органічне шкільне життя віддзеркалюється в документах, що створюються впродовж учбового року та тих, що вже посіли своє почесне місце на архівних полицях  в архівному відділі (2003-2006 роки).

На державному зберіганні в архівному відділі Дзержинської міської ради знаходяться накази директора НВК «Школа-ліцей» з навчально-виховної роботи, колективна угода між адміністрацією та профспілковою організацією НВК «Школа-ліцей», протоколи засідань педагогічної ради,  річний план роботи НВК «Школа-ліцей», річний робочий навчальний план, річний план виховної роботи, план роботи практичного психолога, Програма з математики НВК «Школа-ліцей», правила приймання до НВК «Школа-ліцей», договір про співробітництво Донбаської державної машинобудівної академії з НВК «Школа-ліцей», договір про спільну діяльність з Краматорським інститутом підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів, річні статистичні звіти за напрямками роботи,  творчі, наукові роботи учнів в рамках регіональної програми Малої академії наук, Концепція розвитку НВК «Школа-ліцей». 

Основні концептуальні особливості розвитку НВК «Школа-ліцей»: загальноосвітня школа I ступеня, загальноосвітня школа II ступеня, інформатико-математичний ліцей.

В Концепції розвитку НВК «Школа-ліцей»  визначено: «Сутність концепції, мета й задачі: оновлення навчально-виховного процесу. Навчально-виховний комплекс «школа-математико-інформаційний ліцей – це середній загальноосвітній навчально-виховний заклад освіти, що забезпечує здобуття освіти понад державний освітній мінімум з математики й інформатики, здійснює науково-практичну підготовку талановитої учнівської молоді».

Найближчим часом архівний фонд НВК «Школа-ліцей» поповниться наступними документами: інформаціями, планами, звітами, довідками, роботами учнів з реалізації програми «Обдаровані діти»; планами, заходами, інформаціями про хід виконання Закону України «Про мови»; методичними роботами, лекціями, сценаріями конкурсу «Учитель року»; планами, звітами, довідками про проведення моніторингу якості освіти з предметів базового компоненту; річним звітом про шкільний бібліотечний фонд; планами, інформаціями, звітами з питань охорони прав дитинства й оздоровлення дітей; планами, інформаціями, звітами з питань попередження правопорушень учнями.

На початку нового навчального року щиро бажаємо освітянам міста, творчому колективу педагогів НВК «Школа-ліцей» міцного здоров’я, натхненної, плідної праці, учням – великих досягнень у навчанні, здійснення мрій, всім – миру, добробуту, взаємопорозуміння, вдалої реалізації своїх можливостей.

О. Мірошник.

Начальник архівного відділу

Дзержинської міської ради.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама