Скарб від далеких предків

27.11.2017
1022
0

Скарб від далеких предків

Вже стало доброю традицією щорічно, у день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця, відзначати День української писемності та мови у СЗОШ І-ІІІ ступенів №3. Урочистості проходили під гаслом: "Спілкуйся українською".  Це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою своєї великої країни, посіяти у своєму серці хоча б одну зернинку любові до рідної скарбниці душі.

Учні 3-А, 5-А, 9-А кл. брали участь у 1-му етапі ХІІІ міжнародного конкурсу з української мови імені П. Яцика. Згодом учні та вчителі нашої школи написали радіодиктант національної  єдності. Учасники не тільки перевірили свої орфографічні навички, а й підтримали акцію об'єднання навколо слова.

Учитель української мови Дем'яненко С.А. та бібліотекар школи провели усний журнал "Скарб від далеких предків - то рідна мова й рідне письменство", де презентували відеоматеріали, які розповіли про історію створення мови та її тернистий шлях.

Родзинкою свята "Казка про користь читання" були виступи дітей 4-х класів (кл. керівники Мачихіна С.М. та Дурманова О.А.), які надзвичайно майстерно та артистично поринули у світ чарів та фантастичних героїв, показали свою ерудицію, спритність, знання народної творчості.

Ярошенко О.А. провела відкрите заняття гуртка "Таємниці творчості". На урочистий захід було запрошено вчителів, батьків, а учні 5-А кл. натхненно декламували вірші про рідну мову, брали активну участь у розважальних та веселих конкурсах. Дівчатка з теплотою виконували для своїх матусь колискові пісні.

 Книжкова виставка "Любимо, шануємо, вивчаємо" привернула увагу читачів до історії української мови, народної мудрості, славетних майстрів рідного слова і до сучасних проблем мови.

 Напередодні свята пройшла зустріч учнів 10 класів з поетесою нашого міста Карнауховою Л.В., яка залюбки читала свої вірші, відверті та щирі, пройняті любов'ю до рідної мови, до свого народу. Особливо схвилював присутніх вірш, присвячений нашому  земляку Олексі Тихому, який прийняв мученицьку смерть за право бути українцем на своїй землі.

Ми віддаємо шану великим володарям українського слова: І .Котляревському, Т. Шевченкові, І. Франкові, Л. Українці,   М. Коцюбинському,  І. Нечуєві-Левицькому,  Л. Костенко, В. Стусу, О. Тихому та багатьом іншим майстрам слова, що довели милозвучність та багатство мови, щоб передати прийдешнім поколінням цей дорогоцінний скарб, гідну покоління спадщину, котру треба примножувати та оберігати.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Мероприятия, СОШ№3, День украинской письменности и язык
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама