Такий наш славний земляк

28.12.2010
1057
0

Доброю традицією нашої школи стали зустрічі учнів з творчими людьми нашого міста Дзержинська.

Напередодні свята Миколая гостем школи був Гриньов Микола Герасимович, який також прийшов з подарунками.

Не можна не відзначити, що виріс він у прекрасній шахтарській сім’ї. Батько, Герасим Феодо-сійович, стахановець 30-х років. Його стопами пішли і троє синів. Віктор і Володимир удостоєні звання «Заслужений шахтар України». А Миколі Герасимовичу за ударний труд присвоєно звання Героя України.

Такий наш славний земляк. Він уміє не тільки трудитися фізично, а й творчо. На основі спогадів жителів м. Дзержинська створена перша частина збірки «Невідомий Дзержинськ», у якій розповідається про маловідомі сторінки життя наших земляків у роки Великої Вітчизняної війни. Нам приємно було звернутися до сторінок книги Миколи Гриньова.

Активну участь в обговоренні книги взяли учні 10-Б кл.: Булава Б., Ткаченко С., Шилов О., Малихін В., Ближенський В., Ігнаткїн І., Безпальченко Н., учні 9-А кл.:  Євстигнєєва Ю., Кострова А. І прийшли до єдиного висновку - будь-яка війна-злочин перед народом. Люди не повинні воювати один проти одного. Айсен Р., уч.6-Б кл., і Шеїна В., учениця 8-А класу, прочитали вірші про війну.




Раптом зазвучала музика, і полилася пісня з кінофільму «Офіцери» у виконанні Батенюк О. та Пентюхіної Є., від якої моторошно стало на серці. А коли почав читати свій лист війні Хачатрян Рафаель, майже у кожного можна було бачити сльози на очах: «Війна! Не хочу писати тобі слово «здрастуй». Звертаюся до тебе з презирством... Через тебе, війна, моя Батьківщина загубила більше 20 мільйонів життів у роки Великої Вітчизняної війни, через тебе в кінці 80-х років минулого століття моя сім’я виїхала з Вірменії, лишилася всього: рідних, близьких, дому, родини.

Чуєш, війна! Ти зайва на цій землі, ти не маєш права жити. Я знаю, у тебе немає хороших родичів. Твій брат - голод, а сестра-смерть. Тебе ніхто і ніколи не запросить у гості, на день народження, на будь-яке свято! Немає тобі місця на Землі! Більше ніколи не повертайся до нас». 

Діалог учнів з автором книги допоміг зрозуміти важкі часи війни, відчути нерозривний зв’язок поколінь. Ця книга є прикладом для наслідування сучасних юнаків та дівчат.

Спасибі Вам, Микола Герасимовичу, за цікаву книгу. Трудової наснаги Вам у написанні другої частини збірки!

В. СНІГАРЕНКО.
Бібліотекар
СЗОШ І-ІІІ ступенів № 3.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ветераны войны, ОШ № 3
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама