Ти будеш жити Україно, країно щастя і добра !

26.08.2016
1523
0

Україна…Наша мила Вітчизна…Квітучий, пісенний край, край рясних полів і густих дібров, ясного неба й запашної польової землі, батьківщина щирих і прекрасних людей. Століттями вона то відкривалася в неймовірному потязі до сонця, до щастя волі, і століттями захмарювалося її небо, тьмарилося її чоло від ворожих набігів, поневірянь, катувань, горя та страждань її поневолених синів і дочок. 

 День Державного Прапора та День незалежності України навіки увійшли в історію молодої держави золотою сторінкою її біографії, започаткували нову епоху в житті нашого народу, законодавчо закріпили його вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення.          

Святкування головних свят  країни  – День Державного Прапора та  Дня Незалежності,  завжди в полі зору  працівників бібліотек міста.  З метою вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України, виховання поваги громадян, до державних символів України  розроблено цикл  цікавих, пізнавальних, діалогових заходів.  Майже  кожна бібліотека-філія відзначила це свято унікальним цікавим заходом.

В рамках святкування цих свят діти різних вікових категорій, їх батьки, члени громадської організації “Твоє нове місто”, Торецький міський відділ кримінально- виконавчої інспекції УДПтС України в Донецької області, дорослі користувачі центральної бібліотеки стали учасниками   зустрічі з учасниками АТО “Герої України на захисті Вітчизни”

Бібліотека -філія №7  разом з юними, талановитими читачами  провели інформаційну бесіду “Україно, цвіти у любові й добрі”. Рідну Батьківщину величали в українських піснях, у віршах, і у серцях кожного з присутніх. Дівчата  у вишиванках, любі серцю краєвиди у відео – роликах  та барвиста українська мова, створили атмосферу єдності  та  щирості і подарували кожному з присутніх  частинку тепла у їхні душі.

Бібліотека-філія № 2 провела, виховну годину “Нові часи – нові герої” , за участю    прес-офіцера АТО  Любченко Олександра Петровича. Мандрівка  в славні періоди історії нашого народу, закріплення знань про національні та народні символи України чекало присутніх. Насамкінець заходу – заклик  юних користувачів бібліотеки до своїх сверстників своїми знаннями, працею, здобутками підносити культуру, бути гідними своїх предків, поважати свій народ, його мелодійну мову, берегти волю і незалежність України. Весь захід супроводжувався патріотичними віршами та піснями.

Читачі та мешканці селища Новгородське прийняли участь  в акції “Україно в моїх долоньках”.  Діти з паперу вирізали свої долоньки  і писали на них найкращі побажання своїй країні. Найбільше побажань стосувалось  миру, добра та благополуччя.

Під час заходів  Уроку державності “ Ми йшли до тебе незалежність, через віки, через роки”( бібліотека – філія№3),  Віртуальної екскурсії «Найцікавіші куточки нашої країни»( бібліотека – філія№2) разом з дорослими діти говорили про любов до України, читали вірші про барвисту Україну, про бажання жити в мирі і злагоді на рідній землі.

В бібліотеках- філіях  централізованої бібліотечної системи м.Торецька  оформлені книжкові виставки  “Незалежна Україна – гордість нації”,    “Симфонія незалежної держави”, “ Це моя Україна, це моя Батьківщина”, “Миті історії української Незалежності”, “ З неба  і сонця наш прапор ясний”,  на яких  представлені історичні матеріали етапів  становлення держави та сьогодення.

Ми віримо в майбутнє України і бажаємо щоб свято Незалежності принесло в українські родини щастя, добро, мир та любов. Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням єдності та порозуміння.

Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама