Тиждень з професії «Електрогазозварник»

08.02.2018
1132
0

Згідно з планом роботи методичної комісії будівельного напрямку на 2017-2018 навчальний рік в Торецькому професійному ліцеї з 29.01.2018 р. по 02.02.2018р. проходив предметний тиждень професії «Електрогазозварник».

В рамках проведення тижня були проведені наступні заходи:

• Огляд стінних газет за професією
• Конкурс письмових робіт (рефератів)
• Конкурс професійної майстерності за професією “Електрогазозварник”
• Огляд творчих робіт учнів груп «Електрогазозварник»
• Перегляд відеофільму про зварників створеного учнями гр.22

Тиждень з професії проводився для всього колективу ліцею, а до його проведення були залучені учні всіх курсів та педагогічні працівники відповідного напрямку професійної підготовки

Вихідним матеріалом для стіннівок бути відомості про новинки і досягнення науки, техніки і технології, життя навчальної групи.

30 січня 2018 в рамках проведення предметного тижня за професією «Електрогазозварник» майстрами виробничого навчання Ткаченко І.М. та Кургановою О.П. проведено конкурс професійної майстерності серед учнів зварників.

До складу журі конкурсу входила комісія в складі адміністрації ліцею: заступника директора з НВирР Злобіної О.В., методиста ТПЛ Дехтяр Т.В., старшого майстра Макухи О.П., викладача спецдисциплін Шевченко Л.П.

У нелегкій боротьбі за першість учасникам конкурсу необхідно було пройти два етапи.
Викладач спецдисциплін Шевченко Л.П. провела теоретичний етап конкурсу. Учні охоче вирішували задачі, поставлені перед ними, показали зацікавленість у своїй професії.
На першому етапі, учасники проходили тестування на знання теоретичних основ спецтехнології, матеріалознавства, охорони праці.

Другим етапом конкурсу стала перевірка практичних умінь і навичок учасників. За обмежений проміжок часу кожна з бригад мала виконати зварювання металевої конструкції з профільної труби (лава).

Оцінюючи виконані роботи, високопрофесійні члени журі, звертали увагу на цілий ряд критеріїв, серед яких були якість зварювального шва, порушення герметичності шва, організація робочого місця, дотримання вимог охорони праці та інші.

Майстри виробничого навчання Григоренко Л.Т., Кравченко Р.С. та учні організували виставку тематичних творчих робіт, зроблених власними руками. Були представлені різноманітні підставки під квіти, підсвічники, лавка для відпочинку, тендітні троянди та фігурки з металу, мангал для приготування шашлику та багато інших робіт.

Учні другого курсу презентували тематичну програму та свій власний фільм про обрану професію.

Переможці конкурсів нагороджувалися грамотами.

Проведення предметного тижня з професії «Електрогазозварник» з запланованими заходами привернуло увагу учнів до обраної професії, спонукає до вивчення теоретичного матеріалу, стати кращими в професії, поставивши перед собою мету - впевнено йти вперед, ставати фахівцями своєї справи.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Электрогазосварщик, ТПЛ
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама