Тореччани на Закарпатті

11.08.2017
1378
0

19 липня на базі центрального табору туристського активу учнів України у селі Осій Іршавського району Закарпатської області розкинулося наметове містечко, в якому розташувалися представники 18 областей нашої рідної Батьківщини, що приїхали на ХІ Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців. Донецьку область представляла команда "Імпульс" школи №20, яка за своїм складом виявилася наймолодшою серед учасників.
У день урочистого відкриття командам-переможцям попереднього зльоту надалося право підняти прапори. Учасників привітала суддівська колегія на чолі із заступником директора Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Омельченком Д.Г. А талановиті дівчата із місцевої школи порадували присутніх гарними піснями і танцями.
Здоровий дух змагання витав над селом Осій. Команди щиро підтримували одна одну, надаючи поради, ділячись знаннями. Дружня атмосфера була всі п'ять днів зльоту. Звичайно ж, були переможці, але не було переможених, бо поряд були друзі й однодумці.
У перший день, крім відкриття, була вікторина, під час якої учасники продемонстрували свої знання з історії, географії, літератури.

На другий день відбулися творчі майстерні з шести напрямків "Геологічне краєзнавство", "Археологічне краєзнавство", "Екологічне краєзнавство", "Історичне краєзнавство", "Географічне краєзнавство" та "Етнографічне краєзнавство". Саме в секції "Історичне краєзнавство" Нестерець Віра гідно захистила свою пошуково-дослідницьку роботу "Молодь Бахмута в боротьбі за соборну Україну" і посіла почесне ІІІ місце.

Наступні два дні учасники зльоту змагалися зі спортивного орієнтування і показували свої практичні навички з історії, археології, географії, екології, етнографії, геології. Злагоджена робота команди "Імпульс" дала їй змогу пройти всі етапи змагання.

Усі з нетерпінням чекали на конкурс "Легенди рідного краю", в якому можна було продемонструвати свої акторські здібності, вміння співати і танцювати. Гучними оплесками учасники зльоту вітали команду Донецької області, яка відтворила легенду про петрівську криницю. Навіть після конкурсу представники різних команд підходили, щоб виказати своє захоплення грою юних акторів.

Змагання і конкурси закінчилися. І хоч команда "Імпульс" не посіла призових місць у загальних заліках, але її члени отримали величезний запас позитиву, знайшли нових друзів, зміцнили бажання знову приїхати в село Осій і перемогти.

Час для підготовки є. Попереду два роки до ХІІ Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців. Уже проаналізовано помилки, намічені цілі і задачі.

Тож побажаємо команді "Імпульс" нових звершень і перемог! Хай все, задумане й намічене ними, здійсниться!

Т. Самойленко.
Заступник директора з ВР ЗОШ І-ІІІ ступенів № 20,
керівник гуртка ОЦТК "Екологічне краєзнавство".

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Закарпатье, дзержинцы, Школьники
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама