Туристичний похід в Карпати

07.09.2016
1213
0

Туристичний похід в Карпати

Із ІІ семестру 2016 навчального року учні ЗОШ №20 займалися в обласному гуртку "Спортивне орієнтування", який працював на базі школи (керівник Чумакова Л.В., учитель фізичної культури). Підсумком роботи гуртка став туристичний похід в Карпати, присвячений    25-й річниці Незалежності України.

За планом маршруту Одеса - Львів - Карпати - Київ група учнів у складі 12 чоловік разом із керівниками Тарасенком С.В., Чумаковою Л.В., Булатецькою Ю.О. вирушила в похід, який тривав з 3.08.2016 по 19.08.2016 року.

Перша зупинка була в місті Одесі, яке вразило своєю красою. Група відвідала визначні місця: Потьомкінські сходи, Приморський бульвар, побувала в Одеському оперному театрі, відпочила на Ланжеронському пляжі Чорного моря.

Потяг Одеса - Львів домчав учасників походу до наступної зупинки - міста Львова, де діти взяли участь у триденних міжнародних змаганнях "Кубок Львова зі спортивного орієнтування". "Зустріч друзів" - так ще їх називають, адже об'єднали вони прихильників туризму із Польщі, Білорусі, України.

Третьою зупинкою туристичної групи було місто Рахів, звідки починався власне похід в гори. У селі Ділове учасники походу зробили пам'ятне фото біля знаку географічного центру Європи.
Після триденної подорожі гірськими вершинами юні туристи разом із керівниками групи піднялися на гірський хребет Піп Іван Мармароський  (висота 1938 м), який проходить вздовж румунського кордону. Учасників походу вразили своєю неповторною красою мальовничі краєвиди гірських полонин Румунії та України.

Під час зупинки на полонинах діти познайомилися з життям і побутом гуцулів, з їх родом занять, спостерігали за процесом виготовлення сиру.

Останньою найцікавішою та найскладнішою сходинкою для туристів був підйом на гору Говерла, найвищу точку Карпат і всієї України. І хоча біле море хмар, що оповило гори,  приховало красу Карпат, це не завадило учням відчути окриленість, успіх, упевненість в собі. А ще - надії на те, що наступного разу краса Карпатських гір відкриється для них повністю.

Е. Гукалова.
Учитель української мови та літератури ЗОШ І-ІІІ ступенів № 20.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ОШ 20, туристический поход, Карпаты
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама