У нашій памяті ніколи не змовкне дзвін колоколів Чорнобиля…

01.05.2017
1060
0

Глави країн СНД, а потім і генеральна асамблея ООН у 2003р. прийняли рішення увічнити пам'ять людей, загиблих під час трагедії в місті Чорнобиль. Дата 26 квітня стала Міжнародним днем пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Крім цього, в Україні щорічно проходить День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС - 14 грудня. Саме в цей день було завершено будівництво саркофагу над 4-м енергоблоком.

"Круглий стіл" з чорнобильцями

25 квітня в приміщенні виконавчого органу Торецької міської ради відбувся “круглий стіл” з нагоди 31 річниці ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

В засіданні взяли участь секретар міської ради Євсіков Ю.М., заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Кульбачна О.Г., голова ради Торецької міської ветеранської організації "Союз Чорнобиль України" Шемук В.О. та її члени, представник благодійної організації благодійного фонду "Серцю від серця" Петріга Л.І.

Під час “круглого столу” були розкриті проблеми, які турбують не тільки самих ветеранів, а проблеми нашого міста в цілому.

Так, Юрій Миколайович відповів на основні: ремонт та відкриття нової амбулаторії (забалочна частина міста), незадовільний стан міських доріг, встановлення нових спортивних майданчиків, реконструкція міського парку. По кожному з цих питань секретар міської ради дав вичерпну та обґрунтовану інформацію

На цей час однією з першочергових проблем, яка турбує усіх мешканців, є ремонт водоводу та водопостачання міста в цілому. Зараз готується крупний проект з облаштування нового резервного водоводу з метою бути незалежними від Горлівки, яка наразі знаходиться на непідконтрольній території.

Також присутніми було піднято питання щодо утилізаціїї сміття, безвідповідального ставлення працівників цієї сфери та самих людей, які викидають сміття, де їм заманеться. У відповідь Євсіков Ю.М. запросив усіх бажаючих відвідати “круглий стіл” щодо підняття тарифів по утилізації ТПВ, який відбудеться 4 травня о 13:00 в приміщенні міського центру зайнятості.
За результатами дискусії були обговорені питання, які потребують вирішення у терміновому порядку та у середньостроковій перспективі. На завершення “круглого столу” від імені Торецької міської ради героям-чорнобильцям були у подарунок вручені солодощі та чайний сервіз.

Наталя ВЕСТЕРОВСЬКА.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: чернобыльцы, круглый стол, ликвидаторы аварии на ЧАЭС
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама