Україна в серці кожного з нас

28.06.2011
1378
6

Учні професійного ліцею цікавляться історією створення Української держави, починаючи з часів Запорізького козацтва і до наших днів. Адже відомо, що Україна - держава з давньою історією, національною духовною культурою, працьовитим миролюбним народом, яка в 2011 році відзначає 20-річчя проголошення незалежності. Головною метою всієї роботи з вивчення історії є виховання громадянина України, соціальної зрілої, працелюбної, творчої особистості.

В рамках підготовки до святкування 20-річчя незалежності України учні історичного гуртка під керівництвом викладача історії Дмитрової Г.О. провели цікаву теоретичну конференцію за темою «Велична і свята моя рідна Україна». Проведення цієї конференції мало сприяти поглибленню знань учнів з історії розвитку української державності, формування творчого мислення та власного погляду до інформації, вихованню любові та поваги до української культури та традицій.

Велика подяка виноситься від імені всіх учнів працівникам міської бібліотеки шахти ім. Дзержинського Клінкіній Т. А. та Новіковій Г.В., які допомогли зібрати і оформити цікавий історичний матеріал для конференції, надали відео­фільм про Україну.

Красиво прикрашений кабінет національною та державною символикою. Були присутні учні груп №№ 10 та 11 - майбутні будівельники та кухарі, викладачі загальноосвітніх дисциплін, адміністрація ліцею. На початку конференції прозвучав державний гімн України. Коротко була розкрита історія створення української державності, висвітлена роль видатних українських гетьманів та історичних діячів України часів державотворення та сучасності.

Багато уваги було приділено конституційному процесу в Україні, починаючи з Конституції Пилипа Орлика і закінчуючи Конституцією України, прийнятою Верховною Радою 28 червня 1996 року, розкрито значення державної символіки України.

Особливу емоційну атмосферу створило декламування віршів про Україну у виконанні бібліотекарів Клінкіної Т. А. і Новікової Г.В. та учнів груп 1 курсу. Також був продемонстрований документальний фільм з історії України, який супроводжувався чудовими українськими піснями. Закінчилась конференція проведенням історичної вікторини та фінальною піснею про Україну.

Учні з цікавістю слухали багатий фактичний матеріал, їм сподобався фільм, вони самі були учасниками конференції. Думається, що почуте і побачене учнями надовго залишиться в їхній пам’яті, допоможе глибше розібратися в непростій історії нашої країни.

Закінчуючи, хочеться висловити таку думку: щаслива та людина, яка має Батьківщину. Батьківщина - це країна, в якій ми народилися і живемо, уперше побачили і пізнали світ, почули колискову пісню, рідну мову, відчули любов і ласку. Це залишається з людиною на все життя. Згадуються слова поета, які звернені до молодого покоління, - майбутньої надії незалежної України:

«Велика і свята ти, Мати-Україна,

Лише тобі карать нас чи судить.

Нам берегти тебе соборну і єдину.

Історії твоєї славу відродить».

О. Агаркова.

Бібліотекар ліцею.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: профессиональный лицей, история образования Украинского гос, 20 годовщина Независимости
Об авторе
6 Комментариев
avatar
3
не москаля, а кацапа, сам знаєш як перекладається!
а щодо української мови в ссср ти маєш брехливу інформацію, бо йшла русифікація і мову нищили
avatar
4
...о,хм,ну судячи по тебе в СРСР(на "мовi" именно так)таки не усю знищили,залишилися деякi,особо свiдомi,якi й донесли мову до нас,до тебе окремо...а ти нею лише лаятися i вподобався...!!!!!!!!!)))))))))))))))...........P.S.хм,да чего ж ты залупаешься-то,защитник"мови"?да ничто ей не угрожает...а вот если придётся написать диктант,хоть на русском,хоть на украинском языке, давай посмотрим у кого ошибок меньше будет??? А я рос и учился именно в Советском Союзе и как-то не наблюдал никакого "знищення мови"....хм,включай мозги,если тебе их не все футбольным мячом отбили...)))))
avatar
5
ну що тут можна казати, як я і гадав москалі не люблять коли їх ображають... лізуть лаятися... а москалі-тролі тим більш...
avatar
6
...хахаха,ну надо-же,ты меня из "кацапов"сразу в "москалi"перевёл,спасибо тебе и низкий поклон от москалей-троллей хохлам-зомби.... biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin
avatar
1
дуже добре що у нас ще є такі люди що не соромляться своєї мови і історії! не дивлячись на всі побрехеньки влади, яка намагається дискредитувати українських героїв
avatar
2
На превеликий жаль,украiнцi спонукали змогу вiльно розмовляти на рiднiй мовi лише за Радянську Владу,не дивлячись на ii тоталiтаризм мифiчний в мовному питаннi.Менi незрозумiло про яких дискредитованих героiв йдеться,бо побрехеньки це мова кожноi влади.Дуже смiшно завжди дивитися на оппонентiв в мовному питаннi з обох бокiв - iдiотiв якось мiсцями все бiльше... biggrin :D biggrin ...P.S....хм,ну уж извини москаля за неполностью украинскую раскладку клавиатуры,хохол... :D...
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама