В Торецьку за рахунок обласного екологічного фонду буде проведено реконструкцію міського парку

26.09.2016
1265
0

В Торецьку за рахунок обласного екологічного фонду буде проведено реконструкцію міського парку

Організація парків у місті сприяє вирішенню низкиекологічних проблем. Багаторядні зелені насадження знижують забрудненість повітря та шум, створюють сприятливі мікрокліматичні та санітарно-гігієнічні умови.

У 2016 році до Програмних заходів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища увійшли декілька природоохоронних заходів з реконструкції міських парків, у тому числі центрального міського парку в Торецьку.

13 вересня відбулась робоча поїздка директора департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації Сергія Натруса з метою  інспектування ходу реалізації вищезгаданих заходів. У поїздці також взяли участь радник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Лебідь та начальник управління містобудування та архітектури - головний архітектор області Володимир Кузьменко.

З питань реалізації природоохоронного заходу "Реконструкція центрального міського парку в м. Торецьку" на початку вересня у департаменті екології та природних ресурсів було проведено нараду, під час якої були дані деякі зауваження та пропозиції, а проектна документація була відправлена  на доопрацювання.

В ході робочої поїздки до Торецька Сергій Натрус, Олександр Лебідь та Володимир Кузьменко зустрілися з начальником комунального відділу Торецької міської ради Сергієм Винником, проектувальниками та підрядчиками, розглянули внесені до проектної документації зміни.
Робота в цьому напрямку триватиме.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: реконструкция парка, проект реконструкции
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама