"Вам, герої!"

22.12.2016
1180
0

6 грудня Україна відзначила День Збройних сил України. За традицією в цей день ми вшановуємо всіх військових, особливо сьогодні, коли українська армія доводить вірність Батьківщині, захищаючи її рубежі і свій народ.

Щоб вклонитися подвигу тих, хто віддав своє життя в ім'я свободи України, та всім тим, хто несе військову службу в зоні АТО, в загальноосвітній школі № 17 у 4-А класі (класний керівник Коваленко Н.С.) пройшло свято "Вам, герої!"

"Вже занадто багато ми чуємо кожен день про кроки війни. І навряд чи ми спокій відчуємо, поки гинуть Вкраїни сини", - такі слова прозвучали з вуст ведучих - дівчаток-семикласниць Богинської Діани та Приходченко Юлії. Героям АТО присвячувалася літературно-музична композиція. Віршовані рядки висловлювали біль і страх від війни, від руїн та смертей і слова щирої подяки солдатам, "що кладуть життя заради нас і мирного світання".

Серйозність і схвильованість виражали обличчя дітей під час хвилини мовчання, що вшанувала пам'ять всіх солдатів, які загинули на війні, захищаючи нас.

"Коли на фронті тихо, коли солдат відпочиває, він сумує за домівкою. І якраз в ці хвилини він буде дуже радий отримати листа",- сказали ведучі і запропонували дітям  написати теплі слова привітання та свої побажання воїнам АТО. Ось деякі рядки з листівок: "Шановний воїне! Щастя, добра, мирного неба над головою! Скоріше повертайся додому!" (Вадим); "Бажаємо повернутися додому, де вас чекають батьки, рідні, друзі, колеги, а декого ще й діти…Скоріше б закінчилась війна" (Настя);  "…бажаю якомога скоріше повернутися до своєї рідної домівки живими, і хай буде усмішка на ваших обличчях" (Вероніка).

Свято прикрашали пісні про солдат, єдину Україну, а пісня "Добрий день, матусе Україно!" прозвучала у виконанні дітей. На декілька хвилин у всіх присутніх розвіявся смуток і тривоги, коли всі учні виконали танок "Перлина України".

Літературно-музична композиція закінчилась презентацією пісні "Повертайся живим", яка розчулила і дітей, і гостей до сліз. А потім звучали священні слова обіцянки від учнів нашим захисникам-героям: стати справжніми патріотами своєї держави, добре вчитися, бути товариськими і гідними.

Л. Тертична.
Учитель російської мови та зарубіжної літератури.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ВСУ, праздники, День вооруженных сил Украины
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама