Від маленького серця - для великого Миру

13.10.2016
1222
0

Від маленького серця - для великого Миру

21 вересня з 2002 року традиційно святкується Міжнародний день миру. Для нашої країни, для нашого регіону це, наразі, найактуальніше питання. Саме тому це свято привернуло увагу музик міста Торецька.

Викладачі та учні музичної школи імені Івана Карабиця підтримали своєю творчістю бійців, які зараз захищають наш край і ризикують власним життям заради мирного неба, заради того, щоб наші діти зростали в щасливій і квітучій Україні. Концерт "Від маленького серця - для великого Миру" зібрав маленьких музикантів-початківців і досвідчених юнаків та дівчат, що вже не раз посідали призові місця на всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

Зворушливо привітали наших захисників ведучі концерту Марина Стьопіна та Людмила Якушина. Після щирих вітань зі святом зал вшанував хвилиною мовчання загиблих бійців.
Далі пролунав вірш, в якому автор, випускниця музичної школи Антоніна Бородіна, нагадала про те горе, яке несе війна. З "Молитвою" за наших воїнів виступив ансамбль гітаристів у складі Краєвської Катерини, Лоншакової  Олександри, Геліх Лії, Яворської Яни. На цьому сумна нотка закінчилась, і для глядачів почався чудовий концерт за участю молодих виконавців та вокалістів.

Софія Стьопіна заспівала пісню "Україночка", а Катя Симоненко виконала улюблену багатьма народну пісню "Била мене мати". В залі почали підспівувати знайомому мотиву. Наступною хвилиною під відому усім з дитинства "Сорочку" у виконанні Олі Мартюхіної військові пустились в танок з напрочуд гарними жінками - педагогами нашої музичної школи.
Викладач фортепіанного відділу Федорічева Галина зіграла чудовий "Український романс", який написала композитор О. Бордюгова. Дуже сподобався глядачам Родіон Ушко, талановитий піаніст, який грав ніжну музику Канчеллі та запальний джаз. 

Романтичну композицію "Ріка квітів для тебе" подарував ансамбль юних гітаристок прекрасним дівчатам, яких доля привела на цей нелегкий, але почесний шлях - шлях захисту Вітчизни. Також гітаристки виконали ще декілька чарівних мелодій, одна з них - авторства учениці школи Лії Геліх. Такі таланти зростають у нас сьогодні!

Оля Мартюхіна та Настя Новікова продемонстрували веселе "Поні-бугі" на синтезаторі. А завершили концерт наймолодші учасниці: Віка Хіжняк з веселою піснею "Кіт і Сардина" та п'ятирічна Маша Кононенко, що заспівала про кашалотика.

Гучними оплесками привітав зал всіх виконавців. Діти подарували свої побажання миру та добра нашим воїнам, а вони, в свою чергу, пригостили старанних музик солодким подарунком.

Концерт підготували викладачі музичної школи імені Івана Карабиця Марина Юріївна Стьопіна, Людмила Миколаївна Якушина, Олена Володимирівна Гаврилюк, Ірина Вікторівна Денісова і Галина Іванівна Федоричева. Всі вони приклали чимало зусиль, щоб донести до наших захисників тепло люблячих сердець і красу музики.

Н. Курапцева.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: музыкальная школа, выступление
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама